Informatiemiddag over dementie in ‘t Tweespan

27 jan , 16:40 Nieuws
tweespan mira
Stichting Ons Zonderwijk houdt maandagmiddag 29 januari samen met het Nijlandhuis, Alzheimer Nederland en SWOVE een infomiddag over dementie.

Themamiddag over Dementie

Datum: Maandag 29 januari
Ontvangst: 13.30 -14.00 uur
Start Themamiddag : 14.00-16.00 uur
Locatie: Ontmoetingscentrum 't Tweespan
Mira 2 Veldhoven-Zonderwijk
Dementie is geen ziekte , maar een verzamelnaam voor ruim 50 verschillende hersenaandoeningen waarbij mensen in toenemende mate hun cognitieve vaardigheden verliezen. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld geheugenproblemen ( vergeetachtigheid), veranderingen in gedrag, of het niet meer goed kunnen uitvoeren van dagelijkse handelingen zoals zich aankleden. Iemand met dementie heeft daardoor steeds meer zorg en ondersteuning nodig.
Op basis van bevolkingsonderzoek zijn er in Nederland naar schatting 290.000 mensen met dementie. De verwachting is dat door vergrijzing dit aantal in de toekomst zal stijgen naar meer dan 500.000 in 2040.
Veldhoven-Zonderwijk heeft sinds kort het Nijlandhuis waar mensen met deze ziekte verzorgd worden. Dit is voor Stichting Ons Zonderwijk aanleiding geweest om een themamiddag over dit onderwerp te organiseren in samenwerking het Nijlandhuis, Alzheimer Nederland en Swove.
Kijk voor het programma op www.onszonderwijk.nl
Mocht u willen komen, laat dit dan even weten via bovengenoemde website zodat de organisatie ongeveer weet hoeveel mensen er komen.