Jos Verhoeven was intens betrokken bij het Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

29 mrt 2021, 19:28 Nieuws
jos verhoeven 3 6 1955 25 3 21
Met het overlijden van Jos Verhoeven (65) verliest het Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant iemand die er vanaf de start in 2003 deel uitmaakte van het management.
Jos was een van de oprichters van het Huis. Samen met Wendy van den Akker en Roelien van Haersma Buma stond hij aan de basis van het Ronald McDonald Huis bij het MMC. Zijn eindeloze energie, zijn mooie diepe warme stem, zijn enthousiasme, zijn melige humor, maar ook zijn intens serieuze betrokkenheid karakteriseerden hem in het Huis. Jos was bovenal een hulpverlener. Hij stond altijd voor iedereen klaar die zijn steun kon gebruiken en was bij alles met zijn hart betrokken.
“Je kon ook enorm met hem lachen”, zegt Roelien. “Hij was altijd lang van stof en zat vol verhalen die hij heel boeiend en met veel humor kon vertellen.” Als hulpverlener stond hij voor iedereen klaar. Als iemand niet lekker in zijn vel zat, voelde hij dat aan en bood zonder te oordelen zijn hulp aan. ‘Blijf in liefde’ gaf hij vrijwilligers en gasten mee als ze in een negatieve emotie schoten. Daarmee bedoelde Jos: blijf in verbinding met elkaar.

Familie

“Negentien jaar was hij mijn maatje”, zegt Wendy. “Het Ronald McDonald Huis was zijn kindje en wij waren zijn familie. Het voelt alsof we een familielid kwijt zijn.” Een hartstilstand maakte afgelopen week een einde aan het leven van Jos Verhoeven. Aanstaande donderdag wordt hij in besloten kring in Eindhoven gecremeerd.
ronaldmcdonald huis zuidoost brabant