Kempenkoor geeft sprankelend concert in jubileumjaar

25 okt 2023, 15:10 Nieuws
kempenkoor
Dit koorseizoen bestaat Kempenkoor uit Veldhoven 75 jaar en dat wordt gevierd! Het eerste grote concert is ‘Die Jahreszeiten' van Joseph Haydn, dat op 5 november om 15.00 uur plaatsvindt in Theater De Schalm in Veldhoven.

Hoog niveau

Kempenkoor bestaat uit ruim 70 ambitieuze koorzangers en staat al ruim 30 jaar onder de bezielende leiding van Cees Wouters; repetitor is Ad Broeksteeg. Cees heeft het koor naar een hoog niveau getild, waardoor het als kenners wordt gekwalificeerd als een van de betere amateurkoren van Zuid Nederland. De samenwerking tussen Cees en Ad is geweldig, beide staan voor perfectie en hebben een heerlijk gevoel voor humor. Het is dan ook een genot om deel uit te maken van dit koor en als publiek merkt u dit!
‘Die Jahreszeiten’ is een idyllische beschrijving van het landleven aan het begin van de 19e eeuw, gedurende de vier seizoenen. Haydn schreef dit oratorium op hoge leeftijd, terwijl hij steeds meer lichamelijke klachten kreeg. Het kostte hem dan ook veel meer tijd en moeite om het werk te voltooien dan zijn talloze eerdere composities. Toch getuigt ‘Die Jahreszeiten' van groot meesterschap: Haydn toont zich muzikaal een zeer fijnzinnig schilder!

Geweldige solisten

Kempenkoor gaat dit oratorium uitvoeren met medewerking van drie geweldige solisten, te weten de jonge sopraan Agnes van Laar, tenor Edward Ross en bas/bariton Pieter Hendriks, alsmede Het Promenade Orkest uit Amsterdam. Kempenkoor kijkt met veel enthousiasme uit naar dit concert en nodigt u van harte uit om van dit meesterwerk te komen genieten!
Toegangskaarten à €27,00 zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa. U kunt online tickets bestellen: www.deschalm.com. Per e-mail reserveren: [email protected] of telefonisch reserveren: 040-253 35 78.