Veldhovens Bowling toernooi trekt deelnemers uit heel het land en daarbuiten

25 okt 2023, 12:42 Sport
bowlers podium
In de Flying Bowling in Veldhoven streden 169 deelnemers uit Nederland, België en Duitsland de afgelopen twee weken gestreden om twintig finaleplaatsen.
Op zaterdag 14 oktober vond de start plaats met de eerste voorrondes, om vervolgens gedurende nog eens vier dagen twintig finalisten over te houden voor zondag 22 oktober.

Perfect game

In het eerste weekend bleek al snel dat de bowlers niet van plan waren zich in te houden. Het ging zelfs zo hard dat René van Vliet een perfect game wist te gooien, twaalf strikes op rij! Voor deze uitzonderlijke prestatie ontvangt René een oorkonde voor een bijzonder sportresultaat van de Nederlandse Bowling Federatie. En alsof dat nog niet voldoende was, voor het eerste weekend wist jeugdspeler Robijn Pipping alle volwassenen achter zich te laten met een serie van 1.211 pins over vijf games. Een gemiddelde van ruim 242 pins per game!

Chelsea van de Laar

Richting het tweede weekend wisten nog eens 5 spelers 1200 of meer te gooien. De Veldhovense Chelsea van de Laar wist exact 1.200 te bowlen en was daarmee niet alleen de beste Veldhovense deelnemer maar ook direct de beste dame uit de voorrondes. De Arnhemse Marco Landman wist de koppositie te pakken na de voorronde met een score van 1.239 pins. Marco startte zijn voorronde met games van 290, 278 en 217 pins. Dat resulteerde in een serie van 785 pins over drie games, een gemiddelde van ruim 261 pins per game. Ook dit is een bijzonder sportresultaat, waardoor ook voor Marco een oorkonde van de Nederlandse Bowling Federatie is aangevraagd. Twee bijzondere sportresultaten verder, zevenenvijftig deelnemers die 1.100 of meer over de eerste vijf games wisten te gooien en dan moest de finale nog beginnen.

Finale

In de finale mochten de beste twintig deelnemers nogmaals 5 games bowlen. Buiten Chelsea van de Laar mocht ook Jan Kokx zich als 11 e
opmaken voor de finales. Met Jan erbij wisten twee leden van Bowling Vereniging Veldhoven zich te plaatsen voor de finale met de beste twintig deelnemers. Uiteindelijk waren er drie deelnemers die evenals in de voorronde de grens van 1.200 pins wist te doorbreken. Chelsea van de Laar steeg van plaats zes naar de derde plaats. Marco Landman gooide wederom een prachtige serie van 1.216 pins maar moest toch Wesley Tukker voor zich laten gaan. Wesley steeg van plek vijf naar de eerste plaats in het klassement met een serie van 1.268 pins.
De beste jeugdspeler van het toernooi is Robijn Pipping. Robijn vinden we terug op plaats negen in het eindklassement.