Kermis Oerle geopend door de jeugd

13 sep , 20:59 Nieuws
kermis 2024 10
145 kinderen openden vrijdagavond 13 september de kermis in Oerle. Zij deden dat door in discostijl een rondje door Oerle te maken dat eindigde op het kermisterrein.
De toekomst van Oerle was prachtig uitgedost met onder meer pruiken, kettingen, pettycoats, hoedjes en glitterkleding. ‘John Travolta’ zat in de jury die de dansjes van de kinderen op het eindpunt beoordeelde. De jongen en het meisje dat het mooist verkleed waren, werden uitgeroepen tot Zomerkoning en -koningin. De beste dansers kregen de titel Dancing Queen en Dancing King.
Ook vond de prijsuitreiking plaats van de muntenactie die door Dorpsvereniging Oerle gehouden was. In aanloop naar de kermis werden door hen in totaal 10 grote munten verstopt in Oerle. Via cryptische omschrijvingen kon de jeugd vervolgens op zoek gaan naar de munt. Het bleek een bijzonder populair tijdverdrijf te zijn voor de jongeren. De kermisopening werd georganiseerd door Stichting Jeugdbelangen Oerle die dat dankzij een donatie van de dorpsvereniging tot een feestelijke gebeurtenis maakte.