Jubilerende Bloemenvereniging Flora heeft een prachtige show

14 sep , 17:47 Nieuws
flora 2024 21
Bloemenvereniging Flora bestaat 70 jaar. Dat vieren de dahlialiefhebbers op 14 en 15 september met een extra feestelijke 2-daagse bloemenshow en open dag aan de Heerseweg.
Onder een overkapping op de parkeerplaats van Bloemenvereniging Flora klinkt zaterdag 14 september Rocco Granata’s bekendste hit Marina. Die wordt live gezongen door de Liederentafel van KBO Veldhoven-Dorp. Normaal zingen ze in D’n Bond, maar nu voor het eerst op een evenement, vertelt een enthousiaste Petra. Accordeonist Ad Hoeks begeleidt het koor. “Hij doet het geweldig op zijn accordeon, hij houdt de hele zaak bij elkaar.” Op de parkeerplaats staan tafels met bankjes waaraan bezoekers lekker met het koor meezingen.

'Het is klasse!'

Ondertussen loopt Francien Hakkens-Janssen tussen de rijen dahlia’s. Ze was jarenlang lid van Flora. “Vanwege het 70-jarig bestaan kom ik even kijken en buurten met de leden van toen. De show vind ik geweldig, het is klasse!” Het is dan ook één kleurenzee op het perceel van 3200 vierkante meter aan de Heerseweg. De show vindt plaats in en rondom een flinke tent. En die is dit keer anders, vertelt Kees van de Schans. “Normaal doen we die samen met Groen en Keurig uit Oerle. We zenden over en weer ter keuring bloemen in vazen in voor de kringwedstrijd. Maar Groen en Keurig heeft door het natte voorjaar te weinig bloemen, dus die zijn er niet bij. Daarom hebben we dit jaar geen wedstrijdvazen, maar des te meer bloemstukken. Voor het publiek is  het dus een leukere show met al die fraaie bloemstukken en arrangementen.” Ad van Stiphout is de man van de arrangementen. “We hebben meer dan 100 grote en kleine bloemstukken en arrangementen. Omdat er dit jaar geen wedstrijd is, hebben we meer dahlia’s. Daardoor zijn er arrangementen waarin wel 40 of meer dahlia’s zitten.” 
De tentoonstelling is op zondag 15 september nog te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur. Er is koffie, thee en een drankje verkrijgbaar. De expositie krijgt een extra feestelijk karakter vanwege de  optredens. Op zaterdag 14 september trad van 14.00 tot 15.30 uur de Liederentafel van de KBO Veldhoven op. Zondag komt Die Edelweisskapelle van 14.00 tot 15.45 laten zien en horen wat ze kunnen. De optredens vinden plaats op de parkeerplaats. Er zijn zitjes zijn om fijn naar de muziek te kunnen luisteren.