Kuifcaracara ontsnapt door gaatje van 5 centimeter uit Zoo Veldhoven

16 mrt 2021, 11:28 Nieuws
caracara edgarvasquezmanzano via pixabay
Een kuifcaracara is 2 weken geleden ontsnapt uit Zoo Veldhoven. De valkachtige roofvogel is makkelijk te spotten, maar lastig te vangen.
De grote vogel met een kuif en lichtrode snavel had maar een klein gaatje nodig om te ontsnappen. Door een gaatje van slechts 5 centimeter vloog het dier de vrijheid tegemoet. Enkele personen hebben de caracara in Veghel gezien, maar vangen lukte nog niet.
Richard Loomans kreeg al tientallen meldingen over de caracara. Het is de helft van een stel, maar of het het mannetje of het vrouwtje van het koppel betreft, is Loomans niet bekend. De partner is in elk geval in de kooi achtergebleven. Veghelaar Jan Brok is een kennis van Loomans. Vogels vormen een gezamenlijke hobby. Brok vermoedt dat de Veldhovense caracara afgekomen is op de vele soorten siervogels die hij in zijn tuin heeft. Met behulp van vangkooien probeert hij de caracara te vangen.
De vogelliefhebbers verwachten dat de caracara zich in dit seizoen wel zal redden. Het is een alleseter dus er staat genoeg op het menu. Toch hopen ze het paartje zo snel mogelijk te herenigen.