Nieuw altaar in Christus Koningkerk

20 sep 2022, 19:29 Nieuws
altaar en ambo in kerk
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een nieuw altaar in de Christus Koningkerk. Op 2 oktober vindt de altaarwijding plaats door de bisschop van ’s-Hertogenbosch, Mgr. de Korte.
Na het onttrekken aan de eredienst en het sluiten van de Veldhovense H. Jozefkerk in 2016 werd het altaar opgeslagen met de bedoeling om het te gebruiken voor een nieuw altaar in de hoofdkerk van de Parochie Christus Koning. Na ruim 6 jaar is het zover. Er is een nieuw altaar van gemaakt. Het kostte grote moeite iemand te vinden die een nieuw altaar kon ontwerpen en dit ook kon maken.

Enthousiast

In 2020 stond in het Eindhovens Dagblad een artikel over een jonge ondernemer, Martijn Wijngaards van Ridicule Design die meubels maakt uit marmer en graniet. Het parochiebestuur heeft hem uitgenodigd en hem de vraag voorgelegd of hij een nieuw altaar kon ontwerpen en maken van het altaar van de voormalige H. Jozefkerk dat past bij het interieur van de Christus Koningkerk. Wijngaards ging de uitdaging aan en heeft een nieuw altaar en een nieuwe ambo (lezenaar) ontworpen. Het parochiebestuur is enthousiast over zijn ontwerp. Maandag 12 september begon hij met het opbouwen van het altaar en het is nu bijna voltooid.

Wijding door Mgr. De Korte

Zondag 2 oktober om 10.00 uur zal de bisschop van ’s-Hertogenbosch, Mgr. de Korte, in een pontificale Eucharistieviering, het nieuwe altaar wijden. De Eucharistieviering wordt muzikaal verzorgd door een gezamenlijk koor samengesteld uit koorleden van de parochiekoren. Deze bijzondere plechtigheid wordt uitgezonden via de Lokale Omroep Veldhoven en is te volgen via de livestream op YouTubekanaal Christus Koning Veldhoven.
De vrijwilligers van de parochie en de gelovigen die de zondagse Eucharistie in de kerk meevieren hebben allemaal een uitnodiging ontvangen. Ook zonder uitnodiging is men van harte welkom om deze Altaarwijding, die men niet vaak zal meemaken, mee te vieren. Na de plechtigheid is iedereen van harte welkom voor een ontmoeting in de feesttent in de tuin van het parochiecentrum.