Mountainbikerace met obstakels

20 sep 2022, 13:07 Sport
lizzy witlox
Veldhoven Nieuws
Veldhovense (en andere) moutainbikers die wel van een uitdaging houden, kunnen zich zondag 25 september uitleven in Vessem. Daar vindt dan een streetrace plaats waarin de deelnemers tal van obstakels tegenkomen.

Kombocht

De Stichting Wielerevenementen Vessem heeft een uitdagend traject uitgezet van 1,6 kilometer lang. Deelnemers komen onderweg onder meer een wave sectie, kombocht, chicanes, zandbak en een apenrots tegen. En ze moeten door een trailer rijden. Om 12.00 uur is er een race van een kwartier voor kinderen. Die mogen gratis meedoen op een crossfiets of gewone fiets. Een helm is voor iedereen verplicht. Obstakels die voor kinderen te lastig zijn, mogen ze links laten liggen.

Aanmelden

Dan zijn de deelnemers aan de funklasse aan de beurt. Hun race duurt circa 30 minuten. De wedstrijdklasse die daarna plaatsvindt, telt ongeveer 45 minuten. Deelnemers aan de fun- en wedstrijdklasse betalen zeven euro waarvan een klein deel naar de organisatie gaat. Deelnemers dienen zich vooraf aan te melden via de site mtbstreetracevessem.nl.