De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit wil dat consumenten weten hoe bedrijven omgaan met voedsel. 22 van de 153 bedrijven in Veldhoven kregen de afgelopen 2 jaar een inspecteur op bezoek.
Van de 22 gecontroleerde bedrijven werd bij 1 bedrijf 1 of meer overtredingen geconstateerd. Bij het betreffende bedrijf, dat enkele maanden geleden werd bezocht, is inmiddels een verbetertraject gestart.
Op plekken waar mensen eten en drinken kopen zoals in restaurants, lunchrooms en supermarkten dient de voedselveiligheid op orde te zijn. De NVWA-inspecteurs kijken daarom vooral hoe bedrijven omgaan met voedsel, dat moet veilig en hygiënisch zijn. Zo moet voldaan worden aan regels voor temperatuurbeheersing en houdbaarheid. Bederfelijke levensmiddelen moeten op een veilige wijze worden bewaard, bereid en gepresenteerd. Ook wordt gekeken of de ondernemer de klanten juist en volledig informeert over aanwezige allergenen in niet-voorverpakte levensmiddelen.
Op het gebied van hygiëne moet de ondernemer alle bedrijfsruimten, materialen en apparatuur goed schoon houden. Tevens moet deze voldoende maatregelen nemen om besmetting van levensmiddelen te voorkomen.
Ook kijken de inspecteurs naar maatregelen om plaagdieren te weren c.q. te bestrijden uit de bedrijfsruimten.
Op basis van artikel 44 van de Gezondheidswet maakt de NVWA de inspectieresultaten openbaar. Onderstaande bedrijven kwamen de afgelopen 2 jaar aan de beurt bij een NVWA controle. Al deze bedrijven voldeden aan de controle, dat wil zeggen dat er geen of alleen kleine tekortkomingen geconstateerd zijn tijdens de laatste inspectie.
Lunchroom The Post
Miss Vu’s Cuisine
Koningshof B.V.
Restaria Wouters V.O.F.
We Know Burgers
Yes Döner
Plus van Reijen
’t Look Pizzeria & Döner Kebab
Delicious Dinners
Two B B.V.
Vietnam StrEATfood
Snackbar Pindol
Bakkerij Bart Veldhoven
Villa La Bella
Jumbo Supermarkten in Veldhoven
Breakpoint Veldhoven
Mei Wah Veldhoven
Red Moon Restaurant & Sushi
Domino’s Pizza Veldhoven
Nguyen-Bui Loempia’s
Denkt u dat een bedrijf de zaken niet op orde heeft op het gebied van voedselveiligheid? En bijvoorbeeld niet hygiënisch werkt? Heeft u een voedselvergiftiging opgelopen? Heeft u plaagdieren gezien? Dan kunt u dat melden bij de NVWA.