Seniorenraad Veldhoven bezorgd om begaanbaarheid openbare ruimte

27 sep , 17:52 Nieuws
rolstoelwandeling door zeelst
Seniorenraad Veldhoven vraagt, voorafgaand aan de Algemene Beschouwingen in de gemeenteraad, bij het college van B & W aandacht voor een begaanbare openbare ruimte voor iedereen.
Het groeiend aantal senioren leidt ook tot een groeiend gebruik van hulpmiddelen zoals de wandelstok, rolstoel, rollator, scootmobiel en de arm van een ander. Voor hen, en voor mensen die slecht ter been zijn, slechtziend zijn of anderszins gehandicapt zijn, is het vaak een hachelijke onderneming om zich op straat te begeven. Regelmatig komen zij obstakels tegen zoals losliggende trottoirtegels, overhangend groen, hellende trottoirs en uitstekende trottoirtegels. Valpartijen met alle gevolgen van dien liggen steeds op de loer.
Seniorenraad Veldhoven is van mening dat de openbare ruimte en de verkeersvoorzieningen onvoldoende zijn afgestemd op de mogelijkheden en beperkingen van deze doelgroep. De Seniorenraad weet dat begaanbaarheid en toegankelijkheid veelbesproken onderwerpen zijn bij senioren. Zij hoort ook regelmatig dat het voor mensen die minder mobiel zijn, moeilijk en soms onmogelijk is om te voet van huis weg te gaan.
Zij is van mening dat men bij het ontwerpen, aanpassen en beheren van de openbare ruimte en verkeersvoorzieningen, uit dient te gaan van veel voorkomende menselijke beperkingen. Dit om mensen de gelegenheid te bieden veilig en frequent van de openbare ruimte gebruik te maken.
In een rapportage aan het college van B & W geeft Seniorenraad Veldhoven het belang hiervan aan.