Stichting Vakantiewerk Veldhoven zoekt vrijwilligers

24 jul , 10:31 Nieuws
huttenweek thijn van hoof
Gedurende de zes weken zomervakantie organiseert de Stichting Vakantiewerk Veldhoven allerlei leuke activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar. Met veel inzet bezorgen zij de jeugd een fijne tijd.
De aftrap van het programma was Jeugdland dat van 9 tot 12 juli plaatsvond. Deze week vindt de Huttenweek plaats. Dinsdag 23 juli begon die met het bouwen van de hutten. Op het veld aan Heers gingen honderden spijkers in pallethout dat langzaam maar zeker transformeerde tot een hut. Dit alles wordt in goede banen geleid door de zes leden van de werkgroep Huttenweek en een aantal vrijwilligers.
De laatste jaren loopt het aantal vrijwilligers gestaag terug. En dat heeft zijn weerslag op de activiteiten en daarmee het plezier voor de kinderen. Zo was de organisatie genoodzaakt om 3 van de 17 spellen bij Jeugdland te schrappen! Ook bij de Huttenweek is het krap aan. Elk jaar hoopt de organisatie dat ouders of oudere broers of zussen van de deelnemertjes een dag of zelfs maar een halve dag bereid zijn om een handje te komen helpen. Alle hulp is welkom namelijk!
Zaterdag 27 juli moet het hout van de Huttenweek opgeruimd worden. Hierbij vraagt de stichting hulp. Helpen kan ook door vanaf 09.00 uur gratis hout voor de kachel of open haard te komen afhalen bij het veld aan Heers.
Ook voor de Olympiade op 13 augustus is de stichting op zoek naar vrijwilligers. Op deze dinsdag spelen de kinderen allerlei sportieve spelletjes op het terrein van korfbalvereniging SDO.
 Via www.vakantiewerkveldhoven.nl kan aangemeld worden om te helpen.