Vernieuwde Keldershoeve met knallen en confetti geopend

09 okt 2022, 10:55 Nieuws
keldershoeve 02
De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de metamorfose van de Keldershoeve van Severinus. Het resultaat mag er zijn, zo zagen bezoekers afgelopen zaterdagmiddag tijdens het ‘open huis’.
Kort na het middaguur knalt een aantal partypoppers op het royale terras voor de nieuwe kas. Cofetti daalt neer over de hoofden van de aanwezigen. Met deze actie wordt de officiële opening bekrachtigd van de vernieuwde zorgboerderij.

Hangbuikzwijntjes

“Eindelijk de opening, maar wat is het mooi geworden”, zegt Heidi Berkvens in haar openingswoord. De regiebegeleider Groen en Dier van Severinus was al die jaren nauw betrokken bij de werkzaamheden. In de nieuwe kas groeien al komkommers, tomaten en paprika’s. De houten hutjes voor de dieren zijn vervangen door riante onderkomens met een betonnen vloer en aangepast in de stijl van de boerderij. De geiten, schapen, hangbuikzwijntjes, kippen, konijnen en loopeenden hebben het er goed naar de zin. In het voorjaar komen er ook nog legkippen zodat de Keldershoeve straks ook weer eieren kan verkopen. Bezoekers zagen ook beleeftuin D’n Hof en de nieuwe inloopweide. Ook de speeltuin is aangepakt, die is nu iets ruimer opgezet.
keldershoeve 01
Op de zorgboerderij vinden op werkdagen tientallen cliënten van Severinus een zinvolle dagbesteding. De Keldershoeve ligt aan de Eegwortel (Oerle) en is ook voor bezoekers geopend.