Verrassend Veldhoven en Theater de Schalm tekenen co-creatie-overeenkomst

22 okt , 9:50 Nieuws
verrassend veldhoven de schalm
Theater De Schalm
Sjoert Bossers (directeur-bestuurder Theater de Schalm) en Johan de Haas (bestuur Verrassend Veldhoven) hebben middels een co-creatie-overeenkomst vastgelegd om Verrassend Veldhoven voor de lange termijn voort te zetten.
Het evenement beleefde afgelopen seizoen een succesvolle pilot-editie. Middels het tekenen van de overeenkomst leggen beide partijen vast dat zij voor langere termijn gezamenlijk in het project zullen investeren. Op zaterdag 31 mei 2025 zal de tweede editie van het verrassende evenement te zien zijn. Ook voor 2026 staat er al een datum gepland.

Achtergrond

Verrassend Veldhoven is een initiatief dat is gestart door een aantal bestuursleden van de Veldhovense Revue. Na de laatste Veldhovense Revue wilden een aantal bestuursleden graag een doorstart maken. Met aanvulling van verschillende nieuwe bestuursleden, waaronder een aantal jongeren die zich zowel bestuurlijk als inhoudelijk actief inzetten voor dit project, was de piloteditie van Verrassend Veldhoven op zaterdag 25 mei 2024 een feit.

Verrassend Veldhoven

Verrassend Veldhoven richt zich op meer dan alleen verrassende optredens. Bezoekers leggen een culturele route langs drie verschillende optredens op bijzondere locaties af. Alle bestemmingen zijn per fiets bereikbaar. Aan het einde van de route ligt het eindpunt voor alle routes bij Theater de Schalm, waar ook nog een optreden te zien is. Vooraf weet je als bezoeker niet welke route je aflegt, welke locaties je bezoekt en welke optredens je te zien krijgt.

Jaarlijks evenement

De bezoekersreacties op de eerste editie waren zeer positief. Reden genoeg om deze pilot om te zetten in een co-creatie-overeenkomst, waarin de twee betrokken partijen zich voor langere termijn aan dit evenement verbinden. De kaartverkoop voor de tweede editie op zaterdag 31 mei 2025 is inmiddels gestart en verloopt succesvol.

Brede en internationale doelgroep 

Verrassend Veldhoven is er voor iedereen die van cultuur houdt. De programmering is divers en professioneel, en je komt als bezoeker op bijzondere locaties. Komende editie hoopt het bestuur van Verrassend Veldhoven meer jongeren en meer expats aan het project te kunnen verbinden. Deze laatste groep kan helpen de grote internationale gemeenschap beter te bereiken. Hoewel de voorstellingen Nederlandstalig zullen zijn, kunnen mensen die de taal niet machtig zijn prima genieten van dans of muziek. Bij voorstellingen waar wel kennis van het Nederlands nodig is, kan dit worden opgelost door bijvoorbeeld het uitdelen van een inlegvel met uitleg.