‘Ik kan nu beter op de goal schieten dan eerst’

Foto: Veldhoven Nieuws

80 kinderen werken vandaag op de velden van de Veldhovense Mixed Hockeyclub Basko aan hun techniek. Ze nemen deel aan het hockeykamp van Kicks n Sticks.

Het tweedaagse hockeykamp begon maandag al. Het is de tweede keer dat het kamp plaatsvindt op de velden aan De Korze. Vorig jaar namen 50 kinderen deel, dit jaar staat de teller zelfs op 80. De deelnemers zijn zoveel mogelijk ingedeeld op leeftijd en niveau. In 7 groepen, die elk een land vertegenwoordigen, nemen ze deel aan 13 verschillende spellen in de buitenlucht. “Het doel is om zoveel mogelijk hockeykwaliteit te ontwikkelen, maar met een hoge dosis plezier’, vertelt een medewerker van Kicks n Sticks.

Het gros van de kinderen is lid van Basko, maar er zijn ook deelnemertjes van Oranje-Rood uit Eindhoven en MHC Sint-Oedenrode. In verband met corona blijven de groepjes steeds bij elkaar, ook in de pauzes. Elke groepje wordt begeleid door een trainer van Basko. Elk spel duurt zo’n 20 minuten. Zo is er een hoog-houd challenge, een pass challenge, 2 tegen 2 en het laatste spel is een onderlinge wedstrijd.

Technieken

In de pauze kunnen de kinderen zich met Smart Ball hockey  bekwamen in verschillende technieken. Dit keer is dat de Indian dribbel. Via het scherm van een mobiele telefoon worden het aantal balcontacten en de nauwkeurigheid geregistreerd. Op een groot scherm wordt de score gepresenteerd. Ouders van de deelnemers kunnen desgewenst een app downloaden waarmee ze thuis kunnen zien wat hun kind gedaan heeft. “Vaak vragen de ouders thuis aan hun kind wat ze zoal gedaan hebben. Daar hebben ze dan zo gauw geen antwoord op. Dankzij de app komt er toch een gesprek over de dag op gang”, weet de medewerker van Kicks n Sticks.

Op het eind van de dag is er voor de kinderen nog een ijsje of een zakje chips. De deelnemers van Portugal zitten maandagmiddag samen buiten aan een tafel. Chayenna (12) kijkt terug op een leuke dag. “Ik heb vandaag nieuwe trucjes geleerd.” Ook Liselotte (10) heeft gewerkt aan haar hockeykwaliteiten. “Op de goal schieten kan ik nu beter dan eerst.” Daarna worden ze opgehaald door hun ouders. Het brengen en halen gebeurt vanwege corona in tijdsblokken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen