Oerlese Kayleigh van Dooren (21) verruilt PSV Vrouwen voor FC Twente Vrouwen

Foto: PSV Media

PSV-speelster Kayleigh van Dooren heeft een profcontract getekend bij landskampioen FC Twente Vrouwen. Daarmee verlaat de Oerlese na 3 seizoenen de Eindhovense club.

Ze noemt de overgang naar FC Twente als de juiste stap in haar carrière op dit moment. “Ik ben heel blij met deze stap. De visie van FC Twente spreekt me aan en ik heb een goed gevoel en vertrouwen overgehouden aan de gesprekken met de club.” Ze heeft voor 2 seizoenen getekend bij FC Twente. Vanwege de afstand verhuist ze naar het oosten van het land.

Op vijfjarige leeftijd ontstond bij Kayleigh de belangstelling voor voetbal. “Ik voetbalde vaak met mijn vader. Hij heeft me zeker gestimuleerd. Bij RKVVO ben ik begonnen bij de mini’s. Daarna heb ik er de F-, E-, D- en C-jeugd doorlopen.” In 2014 maakte ze de overstap naar het CTO Eindhoven en in de loop van 2018 zette ze haar handtekening onder een contract bij PSV Vrouwen.

Studie

Ze weet haar voetbalcarrière goed te combineren met een universitaire studie. Zo maakte ze op 16 december 2020, de dag dat ze met PSV Vrouwen in en tegen Barcelona moest spelen, in de ochtend nog een tentamen. “Ik zit inmiddels in het laatste jaar van mijn universitaire opleiding in Tilburg. Op 11 juni heb ik nog een tentamen. Als het goed is, heb ik daarna mijn bachelor in de pocket. Daarna ben ik voornemens een master te gaan starten, maar het is nog even de vraag waar.”

Kayleigh van Dooren
Kayleigh van Dooren in 2018 nadat ze bij PSV een contract heeft getekend

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen