Mega Fit Challenge, een uurtje zweten voor Het Vergeten Kind

Ruim 30 sportievelingen werkten zich zondagmorgen een uur in het zweet op een veld aan de Sterrenlaan. Zij haalden daarmee geld op voor Stichting Het Vergeten Kind.

Om 10.00 uur verzamelen de sportievelingen zich op het veld. Onder leiding van onder meer een aantal lifestyle coaches van Herbalife wordt gestart met een warming up. Vervolgens splitst de groep zich in liefhebbers van powerdance en bootcamp. Ralph Sanders is een van de Herbalife coaches. “Wij zijn allemaal bezig met voeding en leefstijl en vinden het leuk om te sporten. Daarom geven we bootcamps, powerdance en powerwalks in verschillende plaatsen in de Kempen. De Herbalife Nutrition Foundation helpt wereldwijd kinderen in nood. In Nederland zijn zij gekoppeld aan Stichting  Het Vergeten Kind. Met de Mega Fit Challenge halen we daar vandaag geld voor op.” Na een klein uur hard werken wordt staat er nog een eindspel op het programma. Verdeeld in groepjes van 3 en met behulp van een spel kaarten komt er op plezierige wijze een einde aan het sportieve evenement.

Het Vergeten Kind

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste ter wereld. Toch zijn er nog altijd zo’n 100.000 die opgroeien in een onveilige of onstabiele thuissituatie. Het Vergeten Kind ontwikkelt programma’s die ervoor zorgen dat kinderen uit deze doelgroep niet vergeten worden. De stichting biedt de kinderen een mooi moment en een positieve ervaring waarin ze ‘gewoon’ kind kunnen zijn en zich positief kunnen ontwikkelen. Angst en zorgen maken plaats voor plezier, ze kunnen vriendschappen sluiten, krijgen positieve herinneringen en het gevoel dat ze mee kunnen doen.

Inge de Bruijn

Olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn is sinds 2 weken ambassadeur voor Het Vergeten Kind. Zij kreeg in haar kindertijd te maken met huiselijk geweld. Ze was 8 jaar toen ze met haar moeder, broer en 2 zusjes naar een Blijf Van Mijn Lijfhuis moest vluchten. Als ervaringsdeskundige kan zij zich goed verplaatsen in de situatie van vergeten kinderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen