SlimBezig biedt prikkelarme uren voor specifieke doelgroep

Martijn van der Pijl in zijn sportcentrum
Foto: Veldhoven Nieuws

Sportcentrum SlimBezig gaat prikkelarme uren aanbieden voor mensen met onder meer autisme, niet-aangeboren hersenletsel, hoogsensitiviteit en burn-out klachten.

Sinds november 2014 zit Martijn van der Pijl met SlimBezig aan de Burgemeester van Hoofflaan. Zijn sportcentrum is tot op heden altijd gesloten van 12.00 tot 15.30 uur. Daar gaat nu verandering in komen. “Soms krijgen we een verzoek om de muziek zachter te zetten voor sporters die daardoor teveel prikkels ervaren. Daardoor realiseer ik me dat het niet voor iedereen mogelijk is om een fitnesscentrum te bezoeken. Zo ontstond het initiatief om ons aanbod uit te breiden met prikkelarme uren. Die zijn speciaal voor mensen met onder meer autisme, niet-aangeboren hersenletsel, hoogsensitiviteit en burn-out klachten.

Serene rust

Normaal zijn er zo’n 25 mensen aan het sporten bij SlimBezig. Tijdens de prikkelarme uren zijn dat er maximaal 12 per uur. Elk half uur zijn er gemiddeld 6 mensen actief op de geluidloze toestellen van de Milon Cirkel. Deze apparaten werken zonder halters en gewichten, ze zijn geluidloos en werken volautomatisch. De muziek staat ook uit, dus er heerst een serene rust. De middaggroepen worden begeleid door een coach met een aan autisme verwante stoornis.

Informatiemiddag

Op 22 november en 20 december zijn er voor de doelgroep informatiemiddagen van 12.30 tot 15.00 uur. Belangstellenden kunnen dan even binnen lopen. “Ze zien dan de ruimte en krijgen informatie over de manier van trainen. SlimBezig moet een plek zijn waar ze zich thuis voelen en op hun gemak kunnen zijn.”

Het prikkelarm fitnessen start bij voldoende deelname per 3 januari 2022 op de maandagen en vrijdagen van 12.30 tot 15.00 uur.

Reacties

Cookieinstellingen