Van Kasteren raakt leiding in Dakar Rally kwijt aan Loprais

Foto: MM PRODUCTION

Het is Janus van Kasteren niet gelukt om zijn vierde overwinning in successie te behalen in de Dakar Rally 2024. De Veldhovenaar moest door verschillende tegenslagen de winst aan zijn directe concurrent Ales Loprais laten. “De opgelopen schade haal ik makkelijk in”, aldus de optimistische Veldhovenaar.

Met drie keer winst op zak, evenaarde Janus van Kasteren al zijn prestatie van de editie van 2023. Ook in de derde etappe kende de Veldhovenaar een voortvarende start. Weer als eerste gestart reed hij na de eerste drie checkpoints nog steeds aan de leiding met concurrent Ales Loprais op 1,35 minuut achter hem.

De voorsprong liep verder op naar ruim 3 minuten, maar na 249 was daar nog maar 48 seconden over. Na 310 kilometer was Janus zelfs de leiding kwijt aan Loprais die op dat moment meer dan 13 minuten voorsprong op Janus had. Uiteindelijk finished hij tussen de Tsjechen Loprais en Macik. In het klassement staat Janus nu op de tweede plaats met een achterstand van 3.15 minuten op Loprais. Macik staat derde.

Problemen

De derde etappe ging van Al Duwadimi naar Al Salamiya  over 438 kilometer.  Janus noemt het een pittige dag die tot op de helft goed verliep. “Een kapotte band, verderop een slang van de stuurpomp kapot waarna de olie eruit liep. Dan moet je stoppen om dat te repareren en de olie bij te vullen. Verderop nog een keer moeten stoppen om weer olie bij te vullen. Vervolgens weer een kapotte band. Intussen passeerden allerlei buggies op een stop waar wij moesten wachten. Die veroorzaakten zoveel stof waardoor we de laatste 130 kilometer vrijwel geen gas meer konden geven. Ondanks alle problemen vind ik de schade nog meevallen. De opgelopen schade op Loprais  haal ik makkelijk in, dus eigenlijk ben ik wel tevreden. En nu op naar morgen!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen