Goud voor Vieve op de Landelijke KNZB Circuitwedstrijd in Amsterdam

Vieve van den Munckhof sprong naar goud in Amsterdam
Vieve van den Munckhof sprong naar goud in Amsterdam
Foto:

Zaterdag 16 maart vond de Landelijke KNZB Circuitwedstrijd plaats in het Optisport Sloterparkbad. Veldhovense Vieve sprong er naar goud!

Voor de Veldhovense Vieve van den Munckhof (13) geen onbekend terrein, maar van de Amsterdamse toren had ze nooit eerder gesprongen. Een handblessure zorgde voor extra spanning. Met 2 getapete vingers een handstand maken op een vreemde toren van 5 meter hoog, is niet niks. Gelukkig ging het goed, evenals haar anderhalve salto van 5 meter.

Daarnaast bestond het circuit uit 2 sprongen van de 3-meterplank en 2 sprongen van de 1-meter. Vieve’s tweeënhalve salto ging eerder beter, maar ondanks dat, pakte ze goud met een flink puntenverschil met haar tegenstanders.

Uitdaging

Vieve vindt het fijn om te winnen, maar zoekt ook regelmatig de uitdaging op. Zo was ze pas in Stockholm voor een grote Europese schoonspringwedstrijd. Haar volgende avontuur is dichterbij huis. Op zondag 24 maart zal ze voor PSV Schoonspringen uitkomen op de Vijfkampwedstrijd in Breda.

Heb je ook zin om eens van een toren te springen? PSV Schoonspringen heeft elke vrijdag een open training van 19.30 tot 20.30 uur. Kijk voor meer informatie op psvschoonspringen.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen