Martijn Maas en Bart Graus van GV Voorwaarts winnen goud en brons in Best

Foto: GV Voorwaarts

Zaterdag 23 maart werden in Best de halve finales van het NK turnen heren gehouden. Turners van GV Voorwaarts wisten er finaleplaatsen te bereiken.

Door Ad van den Boogaard

Bij de senioren niveau 2 kwamen voor GV Voorwaarts de allrounders Martijn Maas en Bart Graus aan de start, samen met de specialisten Jens Jorissen en Hamza Saber. Martijn die ook nog eens jarig was op deze dag, kreeg de smaak al heel snel te pakken en draaide hier een zeer verdienstelijke wedstrijd. Martijn wist het goud binnen te halen met een totaal van 71.700 punten. Tevens wist hij zich te plaatsen voor de toestel finales op voltige, sprong en rekstok. In de landelijke competitie komt hij door deze eerste plaats op een riante derde positie uit. Dat gaat spannend worden tijdens de finales in het weekend van 20 en 21 april.

Bart Graus die in deze wedstrijd zijn meerdere moest erkennen in Martijn, turnde een goede wedstrijd. Naast dat hij het brons mocht ophalen in de allround wedstrijd met een totaal van 70.90 punten behaalde hij ook nog eens 5 toestel finales, alleen het voltgeren moest hij aan zich voorbij laten gaan. Verder staat hij in de landelijk competitie net boven Martijn op een 2de positie.  Jens Jorissen, specialist op vloer, verraste niet alleen vriend en vijand maar ook nog eens zichzelf door met 14.350 punten als eerste te plaatsen voor de toestel finales vloer. Super knap gedaan. Hamza Saber presteerde ook bijzonder goed. Hij wist zowel op vloer als ook op sprong een plaats in de toestel finales te bemachtigen.


vlnr: Martijn Maas, Hamza Saber, Bart Graus, Jens Jorissen, Trainer van den Boogaard.

Bij de senioren niveau 1 traden voor GV Voorwaarts de allrounders  Gijs van den Biggelaar, Jason Uppelschoten en Pjotr Martens samen met specialist Casper van Campen het strijdperk binnen op deze halve finale van het NK.
De wedstrijd begon heel goed op het onderdeel rekstok maar kreeg een anti climax bij het voltigeren. Gelukkig zijn het door de wol geverfde atleten en herstelden ze zich goed. Gijs werd allround 6de met een totaal van 71.100 punten en wist op vloer, ringen en rek de toestel finales te behalen. Jason werd 10de met 69.850 punten en behaalde op vloer, voltige en ringen de toestel finales. Pjotr werd 15de met 60.850 punten en wist op het onderdeel rekstok de finale te bereiken. Casper van Campen imponeerde met zijn brugoefening en mag deze nog eens laten zien tijdens de toestelfinales. Gefeliciteerd allemaal mannen.

 


vlnr: Gijs van den Biggelaar, Casper van Campen, Jason Uppelschoten, Pjotr Martens en trainer van den Boogaard.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen