Sportcont(R)ainer officieel in gebruik genomen

Woensdag 3 april was het zover, de officiële opening van de Sportcont(R)ainer voor alle leerlingen én docenten van het Sondervick College!

Wethouder Huub Stroeks had voor de gelegenheid het nette pak ingeruild voor een joggingpak. Met het doorknippen van een lint stelde hij de Sportcont(R)ainer officieel in gebruik. In zijn toespraak hamerde hij onder meer op het belang van bewegen.

Twee weken lang krijgen de leerlingen bootcamps in de Sportcont(R)ainer tijdens gym. Het einde van iedere bootcamp wordt afgesloten met de ‘bar challenge’; wie blijft het langste hangen? Echte fanatiekelingen mogen een herkansing wagen tijdens de pauze. De winnaars ontvangen mooie prijzen van o.a. Intersport van den Broek of shoptegoed in de kantine. Maar ook aan het personeel is gedacht. Zij krijgen twee keer een Bootcamp aangeboden en dezelfde challenge! De prijs? Een ‘Back in shape’ pakket van Sportcentrum Cardo! Brede School Veldhoven organiseert verder twee Bootcamps buiten schooltijd voor kinderen in de wijk en voor de BSO van NummerEen Kinderopvang en Korein.

Veldhoven Gezond

De Sportcont(R)ainer is geplaatst als activiteit voor Veldhoven Gezond. Tijdens het project Veldhoven Gezond vinden vier weken lang gezondheidsacties en activiteiten plaats in gemeente Veldhoven. Denk aan proeftrainingen, acties, cursussen, workshops en voorlichtingen voor alle inwoners van Veldhoven. Het doel van het project is om inwoners, verenigingen en organisaties te verbinden, te inspireren en informeren om een gezonde leefstijl aan te nemen.

Over de Sportcont(R)ainer

Sportcont(R)ainer komt van het bedrijf Nijha uit Lochem. Bij het Sondervick College is de Ninja/Obstacle geplaatst. Het is een omgebouwde zeecontainer die getransformeerd is tot een sportobject in de openlucht. In een uur tijd wordt het sportobject geplaatst dat een dempende vloer van granulaat heeft. De afmetingen in uitgeklapte vorm zijn 6,1 x 6,5 x 3,2 meter. Iedereen kan trainen op zijn/haar eigen niveau. De Ninja/Obstacle is voorzien van snake, pegboard, wavehanger, monkeybar met vaste ringen, 3 spinners, ringtubes en salmon ladder.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen