Medailles voor taekwondoka’s KoryoSports in Servië en Houthalen

Afgelopen weekend was het weer raak voor de Veldhovense Niëlle Vroegh met een 5e podiumwinst in het nieuwe wedstrijdseizoen. Dit keer vertegenwoordigde zij Sportvereniging KoryoSports in Belgrado in Servië.

De ‘Galeb Belgrade Trophy’ is een gerankt kampioenschap en als 2G erkend (hoogste level op internationaal OPEN kampioenschappen). Ook nu weer was er een groot internationaal deelnemersveld op de been van maar liefst 1100 sporters. Deze deelnemers, tezamen van 5 continenten, zorgden voor sterk bezette poules.

Voor Niëlle was dit het 5e internationaal kampioenschap sinds haar start in januari als Junior. Ook dit keer wist ze weer de finaleronde te halen. Doordat Niëlle nu al hoog gerankt is, kreeg ze in de 1e ronde een vrijloting. De 2e en 3e partij wist ze uiteindelijk overtuigend te winnen tegen Kroatië en Bosnië maar dit keer moest de 3e ronde in elke partij de beslissende winst opleveren. De 4e ronde was tegen een Servische deelneemster die iedereen in haar voorronden met point Gap wist uit te schakelen. Doch bij Niëlle wist ze uiteindelijk in 2 ronden, enkel met telkens 2 punten (stoottechniek), beslag te leggen op goud. Niettemin weer een dik verdiend zilver voor Niëlle! 5  wedstrijden en 5 keer achtereenvolgend een medaille is een opmerkelijke prestatie. Daarnaast wist ze als 33e te eindigen, van de 197 teams, in het algemeen teamklassement.

Keumgang Cup België

KoryoSports nam dit weekend ook deel met haar recreantenteam in Houthalen (BE). Op de Keumgang Cup, met een flinke bezetting van 600 deelnemers, wist het KoryoSportsteam met 8 sporters 5 medailles te oogsten.

Rik Verbaandert wist, na 4 overwinningen, weer beslag te leggen op een gouden plak.

Na een aantal spannende finaleronden was er zilver voor Ryan Smit, Sebastiaan Macht en Sam Wijnen en Jaxx Gorrissen stond met brons op het podium. Ook hier een verdienstelijk inzet van het team met dit resultaat!