Acrogym GV Voorwaarts succesvol op de International Kaiser Karl Cup in Duitsland

Jill de Meza en Isa Korewijk werden tweede in de finale
Jill de Meza en Isa Korewijk werden tweede in de finale
Foto: Paulien Claassen

Vrijdag 10 mei was het zover! Samen met trainers Manon van der Hoek, Koen Steutel en trainer/sporter Isa Korewijk reisden in totaal 4 teams af naar Duitsland om mee te doen aan een internationale wedstrijd.

Door Isa Korewijk

Als eerste waren Indy van Schaik, Julie van de Crommert en Szonja Kereszturi-Toth aan de beurt. Zij deden mee in het niveau WKK1.2, een andere categorie dan wat ze in Nederland doen.

Indy van Schaik, Julie van de Crommert en Szonja Kereszturi-Toth

Speciaal voor deze wedstrijd moesten zij dus veel aanpassen aan hun oefening. Dat bracht wat spanning met zich mee, maar toen eenmaal de muziek begon, was daar niets meer van te merken! Zij lieten zien waar ze zo hard voor getraind hadden en waren erg tevreden met hun oefening. Ze werden 6e in een sterk deelnemersveld van maar liefst 17 teams! Wat een goede start van de dag!

Daarna was het de beurt aan Isis Linnemans, Wiep Elkerbout en Rosalie Klok. Zij zaten in dezelfde categorie als Indy, Julie en Szonja en moesten daardoor dus ook wat aanpassen in hun oefening. Maar ook bij deze meiden ging het super goed en dat werd beloond met een mooie score. Zij werden 7e van de 17 teams. Daarna zou het de beurt zijn aan Nieke Prein en Sophie Koenen. Ze zijn mee naar Duitsland gereisd, maar hebben helaas tijdens het inturnen af moeten haken vanwege ziekte.

Zaterdag was het de beurt aan Isa Korewijk en Jill de Meza. Zij namen deel in het niveau A-Senioren. Het hoogste haalbare niveau binnen de acrogym. In de kwalificaties lieten ze een balans en tempo oefening zien. Bij balans werden zij 4e en bij tempo werden ze 2e! Met deze mooie resultaten hadden zij zich gekwalificeerd voor de finale die op zondag plaatsvond.

Foto Manon van der Hoek

Blije gezichten

Op zondag mochten hun combinatieoefening laten zien in de finale van de International Kaiser Karl Cup. Ze lieten als eerste van hun tegenstanders een mooie oefening zien en kwamen met blije gezichten van de vloer aflopen. Nu was het afwachten wat hun tegenstanders zouden gaan doen. Maar ook hier wisten zij een 2e plek te bemachtigen, en dat in de finale. Wat een fantastische prestatie!

Het waren voor de sporters en trainers 3 spannende, leerzame maar vooral heel leuke dagen in Duitsland. Voor alle teams was dit hun allereerste internationale wedstrijd.

Jullie zijn stuk voor stuk toppers! Nu gaan we hard trainen voor de halve finale en de laatste plaatsingswedstrijden voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ahoy Rotterdam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen