PSV Synchro Team bijzonder succesvol op NK jeugd

Alle medaillewinnaars van het PSV Symchro Team

Op 15 en 16 juni vonden de Nederlandse kampioenschappen synchroonzwemmen plaats in het Hofbad in Den Haag. Een wedstrijd voor synchroonzwemmers in de leeftijd van 9 tot 15 jaar. De groep met de Veldhovense Aylin won een zilveren medaille.

Nog nooit was PSV Synchro Team Eindhoven zo succesvol op het NK voor de jeugd! Alle synchroonzwemmers van PSV zagen hun harde werken beloond met een medaille. In totaal wonnen zij één gouden, vier zilveren en twee bronzen medailles.

Limiet

Om deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen moeten synchroonzwemmers twee maal aan een limiet voldoen. Vervolgens mag worden deelgenomen aan de techniekwedstrijd op de eerste dag van het NK. Meer dan 250 deelnemers zwemmen dan een aantal figuren voor de jury. Alleen de twaalf besten per categorie stralen met hun uitvoering op muziek in de finale.

De synchroonzwemmers van PSV wisten zich tijdens die techniekwedstrijd met al hun uitvoeringen te plaatsen voor de finale. In de categorie 9-12 jaar werd Fien zelfs tweede met de techniek. Noa werd in de categorie 12-15 jaar knap vierde.

Kampioen

Diezelfde Noa behaalde met haar solo een tweede plek. Samen met haar duetpartner, met wie ze traint in de Nederlandse selectie, slaagde ze er zelfs in om kampioen van Nederland te worden! Kyra en Mijke stegen na de voorronde een plaatsje en eindigen op de vierde plaats. De ploeg met Iza, Kyra, Mijke, Noa, Noor en Sofiya wist met een mooi gezwommen uitvoering de derde plek na de techniek te behouden. Zij werden met een bronzen medaille beloond.

Zilveren medaille

De synchroonzwemsters van PSV in de jongere leeftijdscategorie 9-12 jaar lukte het om maar liefst twee keer tweede van Nederland te worden met hun uitvoeringen. Zowel de solo van Fien, als de ploeg met Ada, Amalia, Aylin, Elia, Fien, Floor, Katia, Sterre en You-Ning won zo’n felbegeerde zilveren medaille. Het duet van Fien en Floor mocht een mooie bronzen medaille in ontvangst nemen!

Een grote verbetering ten opzichte van vorige edities, het harde trainen in het ir. Ottenbad en de Tongelreep heeft dus zijn vruchten afgeworpen. De meeste van deze zwemsters zijn tot wel 6 uur per week in het zwembad te vinden. En stiekem dromen ze ook van de prestaties die het Nederlands Duet afgelopen week op de EK behaalden, die werden Europees Kampioen. Dat zij nu aanwezig waren om medailles uit te rijken was dus een extra bonus op de prestaties van het team uit Eindhoven.