1ste en 4e van Nederland voor GV Voorwaarts Veldhoven acrogym

Foto: GV Voorwaarts

Op zaterdag 15 juni vond in Kampen de landelijke finale voor het E en D niveau acrogym plaats. 2 teams en 4 trainers Linda Jakobs, Koen Sleutel, Manon van der Hoek en Isa Korewijk van GV Voorwaarts reisden in alle vroegte af.

Om 7:45 in de ochtend kwamen ze aan in Kampen voor de finale voor het E en D niveau. Als eerst kwam het E-junioren trio in actie, bestaande uit: Isis Linnemans, Wiep Elkerbout en Rosalie Klok. Dit team behaalde eerder dit seizoen al verschillende medailles en mochten stralen in de finale. Het inturnen ging goed. Toch kwamen kwamen de zenuwen, want ze maakten namelijk een goede kans op een podiumplek. Gelukkig wisten de meiden zich rustig te houden en vonden ze het vertrouwen terug.

Nederlands Kampioen

Om 11:10 was het zover, de meiden mochten hun oefening laten zien. Een moment waarvoor ze het hele jaar getraind hebben. In dit beslissende moment moesten ze laten zien wat ze in huis hebben. Ze lieten een hele strakke en nette oefening zien. Er werden geen fouten gemaakt en dat werd beloond met een heel mooie score. Na hun oefening stonden ze voorlopig op de eerste plaats maar er moesten nog 4 andere teams. Het bleef dus tot het laatste moment spannend. Het laatste team was geweest en Isis, Wiep en Rosalie lieten iedereen achter zich. Dat betekent dat ze Nederlands Kampioen zijn!!! Wat een top prestatie van deze meiden. De trainers zijn super trots op jullie.

Motiverende woorden

In de middag was het de beurt aan het D-Senioren duo dat bestaat uit: Nieke Prein en Sophie Koenen. Bij het inturnen hebben we alles nog een door doorgenomen: strakke landingen, rechte benen, nette armen om zo een zo hoog mogelijke score te behalen. Om 17:40 was het de beurt aan deze dames. Ze mochten laten zien waar ze dit jaar zo hard voor gewerkt hadden. Met wat motiverende woorden van de trainers waren ze helemaal klaar om te shinen, en dat deden ze! Ook zij lieten een heel mooie, strakke oefening zien wat resulteerde in mooie punten. Het bleef tot het laatste moment spannend. De meiden stonden lang op de derde plek en toen moest er nog 1 team deelnemen. Jammer genoeg scoorde dit team 0.09 punt hoger dan Nieke en Sophie, wat betekende dat ze 4e werden met een heel klein verschil. Maar 4e van Nederland, wat een mooie prestatie!  Daar zullen veel sporters van dromen.

De trainers zijn ook super trots op jullie en hebben genoten van deze dag met 2 fantastische prestaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen