Marvilde start moeizaam maar toont weerstand tegen SDO’39

07 okt , 10:24 Sport
marvilde dos foto evert geurts
Evert Geurts
De eerste 2 wedstrijden van deze competitie had Marvilde geen moeite om met een (grote) overwinning van het veld te stappen. De wedstrijd tegen SDO’39 pakte heel anders uit.
Door Peter Verstappen
Riethoven werd thuis met 3-0 verslagen en De Weebosch uit met 0-8. De tegenstander van zondag, SDO’39 uit Lage Mierde, had twee nederlagen geleden dus leek op voorhand weinig tegenstand te kunnen bieden. Die twee nederlagen werden echter geleden tegen de twee mede koplopers Netersel en Casteren, dus die gedachte van “weinig tegenstand” was misschien misplaatst. En dat bleek ook, SDO’39 nam een 0-2 voorsprong, maar Marvilde rechtte de rug en won alsnog.

Bezoekers gevaarlijker

Of het aan de eerste twee eenvoudige overwinningen lag of toch gewoon aan de opstelling van SDO’39 dat zal nooit duidelijk worden, maar de eerste 20 minuten waren zeker niet voor Marvilde. De thuisclub was wel in de aanval, maar creëerde niks. De bezoekers waren daarentegen in de counter veel gevaarlijker en vooral ook effectiever. In de vijfde minuut kopte Michel Jansen nog voor het doel langs, maar in de zevende minuut plaatste hij een voorzet vanaf de rechterkant van Christiaan Paridaans mooi met de binnenkant van de voet in de verre hoek, 0-1. Tien minuten later zorgde dezelfde Jansen ook voor het tweede doelpunt. Een vrije trap aan de linkerkant van het veld van Finn Wouters werd bij de tweede paal ingetikt, 0-2. Twee minuten later kon ook Niels Heesakkers nog van dichtbij in koppen, maar nu bracht Sven Steevens redding. Na deze effectieve periode van de bezoekers was de rest van de wedstrijd voor Marvilde. In de eerste helft leverde dat in de 28e minuut de aansluiting op. Een perfecte voorzet van Len Wijnands kon knap ingekopt worden door Vincent Bartholomeus, 1-2.

Rode kaart

De eerste helft van de tweede helft gaf een aanvallend Marvilde te zien, maar kansen werden er geen gecreëerd. SDO’39 verdedigde en kon heel sporadisch uit de verdediging komen zonder gevaar te stichten. Het duurde dus tot de 70e minuut voordat er enig gevaar voor de doelen was. Len Wijnands gaf de bal voor vanaf de linker zijlijn. Voor de neus van doelman Sam Vugts sprong Vincent Bartholomeus naar de bal, maar raakte deze niet. De doelman kon hierdoor niet meer reageren op de bal van Len en deze verdween dan ook direct in het doel, 2-2. Marvilde bleef aanvallen en kreeg vijf minuten voor het einde de (terechte) beloning. Jorg Vroomen nam een vrije trap aan de linkerkant en voorbij de tweede paal kopte Luc Martens deze in voor de 3-2. Marvilde had de voorsprong te pakken, maar het werd niet echt rustig op het veld. Dat zal ongetwijfeld ook door (begrijpelijke) teleurstelling van de bezoekers aangewakkerd zijn. Bij een opstootje deelde de scheidsrechter 3 gele kaarten uit en na een overtreding van Gijs Huijbregts op Tim Wilting mocht Huijbregts met een rode kaart gaan douchen in de 86e minuut.
Marvilde speelde een perfecte wedstrijd voor een trainer die moet benadrukken dat het niet allemaal vanzelf gaat. Niets is spelers vreemd, dus de gedachte na 2 eenvoudige overwinning zal al snel zijn dat het kampioenschap al binnen is. Maar gelukkig liet deze wedstrijd zien dat dit zeker niet het geval is en dat er elke keer weer 100% inzet nodig zal zijn. Vandaag kwam het uiteindelijk allemaal goed, maar de volgende wedstrijd zal dit mogelijk niet het geval zijn. Marvilde mag dan op bezoek bij Casteren. Casteren heeft net als Marvilde ook de eerste drie wedstrijden gewonnen en dus mogen we nu al spreken van een heuse topper op de vierde speeldag.
Opstelling Marvilde: Sven Steevens, Len Wijnands, Luc Martens, Jorg Vroomen, Deacan de Waal (58. Zineddine Rafiki), Tim Wilting (87. Stein Geerlings), Stan Janssen (58. Jens Kantelberg), Max van Avezaath, Vincent Bartholomeus, Ruben Dillen, Sem van Rhee (79. Wouter Crajé)