Veldhovense kampioenschappen bowlen

14 feb 2023, 10:41 Sport
kampioenen bowling
Van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 februari werd in de Flying Bowling de voorronde van Veldhovense kampioenschappen bowlen gehouden.
65 spelers deden een gooi naar de titel. Alleen de beste spelers zouden de finaledag op zondag 12 februari bereiken. Er waren in totaal acht verschillende klasse waarin deelnemers op basis van niveau ingedeeld werden, een dubbelklassement, vijf single klassementen voor de volwassenen, en op leeftijd twee single klassementen voor de jeugd.

Dubbels

Op zondagochtend begonnen de eerste finalisten al vroeg aan hun finales. In het dubbelspel wisten Chelsea van de Laar en Peer Bressers de titel naar zich toe te trekken met een ruime voorsprong van 126 pins op de nummers twee, Hanny Bressers en Evelyne van den Brand. Ingrid en Jeroen de Proost maakten het podium compleet door als derde te eindigen.

Jeugd

Ook de jeugd begon lekker vroeg. Bij de pupillen, de jongste klasse uit het deelnemersveld, wist Sven Uijens een totaal van 801 pins omver te werpen, een gemiddelde van ruim 133 pins per game. Storm Breeman werd tweede en maakte ten opzichte van vorig seizoen een enorme groei door. Thomas Bogers pakte op zondag de derde stek, een knappe prestatie in je eerste seizoen.
Bij de aspiranten en junioren was een spannende strijd gaande. De top drie plaatste zich na de voorrondes op slechts 42 pins van elkaar. Uiteindelijk was het Jordy Smolders die zich op zondag vanaf plaats drie naar het goud wist te bowlen. Stef Smolders eindigde als tweede en de titelverdediger Dax Kroom werd dit jaar derde. Alle drie de heren wisten een gemiddelde van boven de 160 weg te zetten. Daar kan menig volwassen bowlen een behoorlijke kluif aan hebben.

Heren 3e klasse

In deze klasse was het zondag al snel duidelijk dat Kevin Sanders zijn 1e plaatst niet van plan was uit handen te geven. Hij startte met twee games van 210 en 234. Hij kwam uiteindelijk uit op een gemiddelde van 186 en werd daarmee ruimschoots eerste. Jac van Kronenburg wist de tweede plaats te bemachtigen. Risjard Jansen klom van een vierde positie op naar het brons.

Dames klasse 2

In deze klasse mochten drie dames zich opmaken voor de eindstrijd om het eremetaal. Hanny Bressers had de beste papieren aangezien ze na de voorronde al 98 pins voorsprong had opgebouwd. Deze voorsprong wist ze in de finale nog verder uit te breiden waardoor de eerste plaats voor Hanny is. Als tweede eindigde Monique van Bos. Ricky van Leeuwaarden wist knap derde te worden.

Heren klasse 2

In deze klasse zou het er echt om gaan spannen. Jeroen de Proost en Hans Keeris plaatsten zich voor de finales met slechts twee pins verschil in het voordeel van Jeroen de Proost. In de finale wist Hans Keeris echter het beste in zichzelf naar boven te halen waardoor hij uiteindelijk met dertig pins verschil het kampioenschap in deze klasse op zijn naam wist te zetten. Jeroen wist de tweede plaats vast te houden en Hans Broeders klom een plaatsje waardoor hij met het brons naar huis zou gaan.

Dames klasse 1

Ook dit jaar was het al snel duidelijk, op Chelsea van de Laar staat geen maat. Met 228 pins voorsprong ging ze op zondag de finale in. Na afloop van de finale was het gat nog groter, namelijk 386 pins. Dit is het 10e kampioenschap van Chelsea, waarvan ze er nu negen keer in is geslaagd om haar titel succesvol te verdedigen. Desalniettemin wist ook Evelyne van den Brand een topprestatie neer te zetten. In de finale gooide ze maar liefst 886 pins, een gemiddelde van 177. De laatste game was zelfs een knappe 220. Ester Weenink deed na enkele seizoenen afwezigheid weer mee en wist direct het brons te bemachtigen.

Heren 1e klasse

Bo Strijbos was na de voorronde duidelijk favoriet. De zesvoudig kampioen had al een voorsprong van 134 pins op de nummer twee Emile Coorens weten op te bouwen. In de finale deed hij daar nog een klein schepje bovenop waardoor hij zich voor de zevende keer clubkampioen mag noemen. Emile Coorens werd tweede met een gemiddelde van ruim 203. Peer Bressers eindigde als derde in de hoogste klasse bij de heren.
Bowling Vereniging Veldhoven feliciteert alle spelers met deze mooie prestaties en wenst de Veldhovense kampioenen; Sven Uijens, Jordy Smolders, Chelsea van de Laar & Bo Strijbos heel veel succes als ze de eer van Veldhoven gaan verdedigen op de dag der kampioenen.
Mocht u interesse hebben om zelf eens een balletje met ons mee te gooien, kijk dan eens op
Foto: Links Bo Strijbos clubkampioen heren, midden Jordy Smolders clubkampioen jeugd & rechts Chelsea van de Laar clubkampioen dames