Veldhovense Niëlle Vroegh wint taekwondogoud op Austria Open

03 sep , 10:24 Sport
nielle austria open 2024
Op zondag 1 september was voor KoryoSports weer de 1e wedstrijd van het seizoen.
Na 10 dagen trainingskamp in de USA was het voor Niëlle meteen door naar Wenen voor de Austria Open Junioren. Dit keer niet in haar eigen gewichtsklasse, maar bewust in de zwaargewichtklasse +68 kg. Dit betekende, in tegenstelling tot veel sporters die kilo’s moeten afvallen, even bijeten! Door de zwaardere weerstand en impact van de tegenstandsters was dit een goede trainingsmethodiek om te wennen aan de impact van met name de 17-jarige deelneemsters aan het WK Korea in oktober. Op het WK zal Niëlle vooral de laatstejaars junioren sportsters treffen waarvan sommigen zelfs al deelnemen aan de Seniorenklasse. Ondanks de kleinschalige opzet waren er veel internationals aanwezig uit landen zoals Spanje, Croatia, Slowakije, Saudi Arabië, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, italic en Griekenland. In de 1e wedstrijd trof Niëlle Polen.
In 2 ronden wist de Veldhovense met een flink puntenverschil te winnen. 1 ronde 11 - 0 en 2e ronde vroegtijdig einde met een 12 - 0 point gap. In de halve finale trof Niëlle Duitsland. De 1e ronde won ze met 4 - 2 en de 2e ronde leverde een overtuigende winst op van 12 – 0. In de finale trof ze Tsjechië. De 1e ronde was even wennen aan de krachtverhouding en was de eindstand 4 – 2 voor Niëlle. In de 2e ronde wist Niëlle de zwakke punten van de tegenstandster goed in te schatten en wist zij ook deze partij met 12 - 0 en pointgap te winnen. Een mooie gouden medaille en weer eindigend met een podiumplaats, de 11e inmiddels dit seizoen. Voor een NIET professioneel taekwondoland, in tegenstelling tot de meeste landen, een bijzonder resultaat dat Niëlle al jaren weet te bereiken.
Kijk voor meer informatie over deze sport op de site van KoryoSports.