Veldhovense springer is Brabants Kampioen op de 1 én de 3 meter

17 jan 2023, 14:54 Sport
vieve van den munckhof brabants kampioen
Een medailleregen was er afgelopen zondag voor Vieve van den Munckhof. Met 2 gouden en 2 zilveren medailles keerde de Veldhovense terug van de Open Brabantse Kampioenschappen Schoonspringen.
Zondag 15 januari vonden de KNZB Open Brabantse Kampioenschappen Schoonspringen plaats in het Optisportzwembad de Wisselaar in Breda. Springers uit Noord-Brabant, maar ook uit Amsterdam, Nieuwegein, Den Haag en Antwerpen namen er aan deel. Er werd in verschillende leeftijdscategorieën gesprongen op de 1-meter en de 3-meterplank. Veldhovense Vieve kwam in de c-leeftijdscategorie uit voor PSV schoonspringen.

Hoge moeilijkheidsgraad

Vieve sprong een stabiele wedstrijd op de 1-meterplank. Tijdens de tussentijdse prijsuitreiking kreeg ze het goud omgehangen. Het eerste Brabantse Kampioenschap was in the pocket. Na lang wachten volgde haar tweede wedstrijd op de 3 meter. Hier merkte ze wel wat spanning, want ze sprong voor het eerst de anderhalve binnenwaartse salto op een wedstrijd. Deze sprong heeft een moeilijkheidsfactor van 1.9. Niet eerder deed Vieve een sprong met zo'n hoge moeilijkheidsgraad. De sprong en ook haar andere vier sprongen gingen goed. Vieve kreeg haar tweede gouden medaille uitgereikt en mag zich Brabants Kampioen op de 1 meter én de 3 meterplank noemen. Ze won in totaal 4 medailles; 2 gouden en 2 zilveren. Medailleregen!
Vieve heeft deze maand nog 2 kleine wedstrijden op het programma staan; in Nieuwegein en in Amsterdam, maar focus ligt op februari, want dan doet deze talentvolle springer mee aan de Eindhoven Diving Cup. Vieve voldoet pas net aan de starteisen voor een dergelijk toernooi. Ze springt pas anderhalf jaar. Dat ze nu al mag meedoen is heel bijzonder.
Eindhoven Diving Cup
De EDC is het grootste internationale schoonspringtoernooi van Europa. Van 2 tot en met 5 februari komen maar liefst 26 teams met 167 springers uit 13 landen naar het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion voor dit grote sportevenement.
Vieve komt uit in de C-categorie op de 1-meterplank. Vind je het leuk om deze mooie sport eens live te bekijken? Tickets zijn verkrijgbaar via www.eindhovendivingcup.nl