Zilver Niëlle Vroegh op Austria Open

05 feb , 9:20 Sport
nielle australian open 2024
Zaterdag 3 februari werden in Innsbruck de Open Oostenrijkse Taekwondo Kampioenschappen gehouden. De Veldhovense Niëlle behaalde als nieuwkomer in de categorie junior (15-17 jaar) meteen een podiumplaats.
Dit internationaal kampioenschap kent een mondiale deelname van veel sterke landenteams. Ook dit keer zorgden 1300 sporters voor een kwalitatief goed wedstrijdniveau. Een en ander ook omdat dit het 1ekampioenschap van dit seizoen is en wordt ingezet als voorbereiding voor de Olympische Spelen.
Voor Niëlle Vroegh, van sportvereniging KoryoSports, was dit haar 1edeelname als junior (15-17 jaar) op een internationaal kampioenschap. Om in de finale te komen moest ze 3 wedstrijden winnen. Als 14 jarige is Niëlle voorlopig op de komende kampioenschappen een van de jongste sportster. Ze wist als nieuwkomer meteen weer een podiumplaats te behalen. Na 4 wedstrijden kon het talent uit Veldhoven een zilveren plak in haar bagage stoppen.
In de eerste 3 wedstrijden wist ze vrij gemakkelijk een overwinning te behalen.
  • De 1e wedstrijd won Niëlle van Duitsland in 2 van de 3 ronden door een point gap en winst.
  • De 2e wedstrijd, winst in 2 ronden op Servië. Deze sportster stond als 1e gerankt in de poule en als 17 jarige met een sterk ervaringsverleden, maar had geen kans tegen Niëlle.
  • De 3e wedstrijd winst in, eveneens 2 ronden, op Groot Brittannië.
  • De 4e wedstrijd, finalepartij, was tegen Kroatië. Deze wist het aanvalspatroon van Niëlle dusdanig te verstoren dat ze de partij in haar voordeel beëindigde.
Voor Niëlle was dit kampioenschap een mooie opsteker voor de het komende seizoen om een beeld te krijgen van haar mogelijkheden in deze nieuwe categorie.