Zilver voor Niëlle Vroegh op Daedo Open Taekwondo

29 jul , 9:45 Sport
nielle daedo 2024
Zaterdag 27 juli, in aanloop naar het WK Korea, Wist Niëlle zich te plaatsen voor deelname aan het DAEDO Open Taekwondo 2024 in Barcelona. Dit was een speciale editie waarbij deelnemende sporters moesten voldoen aan het internationale topsportniveau.
Maar nog belangrijker dan deelnemen, was voor Niëlle het vooruitzicht dat de organisator een nieuwe generatie scoresysteem uittestte tijdens dit kampioenschap. Tot op heden kan een sporter punten scoren met sensoren aan de voeten die, als ze een lichaam- of hoofdprotector raken, de score zichtbaar maken. In de nieuwe generatie krijgt de sporter nu ook een stoothandschoen waarmee je punten kunt scoren als je een goed uitgevoerde stoot uitvoert op de lichaamsprotector.
Gezien het toekomstig gebruik van dit systeem was het dus van groot belang deze te kunnen uittesten. Ondanks de vakantieperiode waren er toch sporters aanwezig uit o.a. Ivoorkust, Slowakije , Frankrijk, Bulgarije, Polen en uiteraard sporters van de nationale Spaanse selecties. Helaas waren er in de klasse van Niëlle te weinig sporters en werd deze samengevoegd met de zwaargewichtklasse. Ondanks een flink gewichtsverschil met deze klasse wist Niëlle een zilveren plak binnen te halen. Niëlle werd in de 1e partij uitgeloot.
De 2e partij mocht zij aantreden tegen Spanje en won in 2 ronden met een point gap verschil, 12 – 0 en 16-4.
De 3e partij ging tegen een zwaargewicht en eveneens een ervaren sporter uit Ivoorkust. De 1e partij wist Niëlle zelfs een zege op te strijken. In de 2e ronde gingen de dames in gelijke stand op tot de laatste 4 seconden. Hier verkeek Niëlle zich op het scoreverloop en moest ze de winst afgeven. De 3e ronde eindigde uiteindelijk met winst voor haar tegenstandster.
Maar met zilver in de pocket en vooral de kennismaking met het nieuwe systeem zorgde voor een waardevol weekend dat van belang is voor de aankomende periodes.
Van 7 tot 10 augustus is de taekwondosport weer present op de Olympische Spelen en zullen Topatleten uit de hele wereld strijden voor een gouden plak!