Sander Antonis 5 jaar uitbater van café de Stier

Foto: Veldhoven Nieuws

Café de Stier aan de Dorpstraat vierde onlangs het vijfjarig bestaan. Uitbater Sander Antonis vindt het werk nog veel te leuk om nu al te stoppen.

In augustus 2015 voltooide Sander de Fontys-opleiding Small business en retail management. Als 21-jarige pakte hij de kans om het in diezelfde zomer vrijgekomen café aan de Dorpstraat over te nemen. “In café De Locht van mijn oom Leon in den Kleef deed ik eerder al ervaring op. Toen dit café nog Lokaal 8 was, werkte ik er ook al enkele avonden. Toen ik mijn HBO-diploma op zak had, startte ik een week later met café de Stier.”

Huiskamercafé

Hij begon met de intentie om het vijf jaar te doen. “Ik was pas 21. Veel mensen voorspelden dat ik er zo weer uit zou zijn.” Maar niets bleek minder waar. De spaarkas in het café telde vijf jaar geleden 16 deelnemers, nu zijn het er al zestig. “Dit is echt een huiskamercafé. Iedereen kent elkaar hier.” Het  gros van de klandizie zit tussen de 20 en 35 jaar, maar ook zestigers voelen zich op hun gemak bij Sander.

Positief

Hoe komt het café aan zijn naam? Sander: “Ik wilde een naam die dicht bij me ligt. Stier is mijn sterrenbeeld. De naam is inmiddels goed ingeburgerd. Tot aan corona is het steeds drukker geworden.” De jonge uitbater laat zich door de crisis niet uit het veld slaan. “Ik heb geen vast personeel. Dat is wel het zorgelijke bij veel andere horecazaken. Maar wij blijven er met z’n allen positief instaan. Toen klanten tijdens de coronacrisis moesten reserveren, zaten we steeds vol. Dat was wel fijn.”

Zijn horecawerk is goed te combineren met het raadswerk voor de Veldhovense VVD. “Op maandag en dinsdag is het café gesloten. Dan heb ik tijd om de stukken door te nemen voor de bijeenkomsten van de raad op dinsdagavond.”

Bij het vijfjarig bestaan vroeg hij zijn klanten wat ze van café de Stier vonden. De reacties waren zonder uitzondering positief. ‘Ik vind het fijn dat de Stier als een thuis voelt. De beste stamkroeg die ik me kan bedenken’, zijn zomaar een paar van de reacties. Sander denkt er dan ook niet over om nu al te stoppen. “Het voelt niet als werken, behalve het schoonmaakwerk, want ik doe alles zelf. Ik geniet er nog steeds van wat ik hier in 5 jaar heb neergezet.”

De opvallende banner die momenteel de voorgevel van het café siert, komt van een aantal stamgasten. “Een van mijn gasten is van Hoevenaars. Daar is de banner gemaakt.” Trots poseert Sander dan ook graag bij de banner voor de foto.

  • Wil je niets missen? Volg ons dan op Facebook
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen