Revalideren bij de fysiotherapeut na een coronabesmetting

Foto: B-Fysic

Bent u besmet geweest met het coronavirus en heeft u aanhoudende klachten of bent u aan het herstellen van een ziekenhuis/ Intensive Care (IC) opname? Dan kan een COVID-19 revalidatietraject bij de fysiotherapeut en/of ergotherapeut uitkomst bieden!

Veel ex-COVID-patiënten kampen na hun besmetting met aanhoudende klachten zoals benauwdheid, vermoeidheid, verminderde concentratie en verminderd uithoudingsvermogen. Deze klachten ontstaan zelfs na een mild ziektebeeld en kunnen langdurig aanhouden.

Bij B-Fysic Fysiotherapie en Ergotherapie kunt u terecht voor een COVID-19 revalidatietraject waar u onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut en ergotherapeut aan de slag gaat. Afhankelijk van uw specifieke klachten zal er een behandelplan opgesteld worden waarbij u aan de slag gaat met o.a.: oefentherapie voor het opnieuw opbouwen van conditie en kracht, verbeteren van de ademhaling en plannen van dagelijkse activiteiten voor het vergroten van uw belastbaarheid.
Wanneer het nodig is, kan tijdens het traject ook de expertise van de logopedist, diëtist en longverpleegkundigen en/of –artsen worden ingezet.

Eerste stap naar herstel

Anne van der Velden is fysiotherapeut bij B-Fysic in Veldhoven en begeleidt patiënten tijdens hun revalidatie traject. Zij ziet dat elke patiënt andere begeleiding nodig heeft. “Met sommige patiënten kunnen we direct aan de slag met het opbouwen van kracht en conditie, maar bij anderen zijn we vooral bezig met het leren herkennen en erkennen van wat het lichaam wel en (nog) niet aankan.” Ook hoort ze van veel patiënten terug dat ze spijt hebben dat ze niet eerder met het traject zijn begonnen. “Veel mensen die een mild ziektebeeld hebben gehad tijdens hun besmetting en aanhoudende klachten hebben, weten niet waar ze met deze klachten naar toe moeten.” Anne benadrukt dat een intake bij de fysiotherapeut de eerste stap kan zijn naar herstel. “Wij kijken per patiënt hoe het traject eruit moet komen zien en zetten hierbij ook de hulp in van andere specialisten.”

Fysiotherapie en ergotherapie na een coronabesmetting worden vergoed uit de basisverzekering.
U heeft hiervoor een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Meer informatie:

Bel ons: 085 2104910
Mail ons: [email protected]
Of bekijk onze website: www.b-fysic.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen