Danny’s Dierenshop: Het beste voor je huisdier

Foto: Foto Creteer

Nog enkele maanden en dan zit Danny’s Dierenshop al 25 jaar in het Citycentrum. Het personeel  onderscheidt zich in goed advies en de zaak is gespecialiseerd in hersenwerk voor honden.

Danny Doorleijers kreeg de liefde voor kleindieren met de paplepel ingegoten. “Mijn ouders hadden een dierenwinkel in Tuincentrum Brans dat indertijd op industrieterrein De Hurk zat. Daar heb ik veel ervaring opgedaan.” De Veldhovenaar koos indertijd dan ook voor de opleiding Veehouderij en daarna Kleindier- en dierverzorging.

In 1997 kreeg Danny de kans om een winkelruimte in het Citycentrum te huren. “De dierenwinkel die er in zat, stopte ermee. We hebben de zaak opgeknapt en van nieuwe rekken voorzien. Al vanaf de start draaide de winkel goed.” In de afgelopen 25 jaar maakte hij wel de nodige veranderingen mee. Zo zag hij de vraag naar knaagdieren gestaag afnemen. Eerder was dat al het geval met vogels, daarmee is hij inmiddels gestopt.

Kwaliteitsproducten

De klandizie komt voornamelijk uit Veldhoven en Meerhoven. Ook trekt Danny steeds meer klanten uit Valkenswaard. Door de coronapandemie raakten huisdieren meer in trek. Ook dat leverde weer  nieuwe klanten op. De klant kan bij Danny’s Dierenshop terecht voor een uitgebreid assortiment aan kwaliteitsproducten. Ook het personeel heeft een opleiding op het gebied van dierenverzorging genoten waardoor de klant mag rekenen op een gedegen advies.

Hersenwerk

Bij Danny’s Dierenshop zijn ze gespecialiseerd in hersenwerk voor de hond. Er is een heuse hondenspeel-o-theek. “Vijftien jaar geleden was er nog geen hersenwerk voor honden en katten. Inmiddels is dat gemeengoed. We verkopen hier allerlei denkspellen, maar die zijn ook te huur. De meeste honden zijn meer vermoeid en voldaan na een kwartier denkspelletjes dan na een uur wandelen. Vooral bij slecht weer is dit ideaal en het versterkt de band met de hond omdat je het samen speelt”, legt Danny uit.

Zo kan de klant onder meer kiezen voor een strategiespel. Met behulp van schuiven en knoppen moet de hond een koekje tevoorschijn toveren. De anti-schrokbak is veel gevraagd. Deze voederbak heeft een bepaald patroon waardoor de hond moet puzzelen om de brokjes binnen te krijgen.

Danny’s Dierenshop zit aan het Meiveld 159.

Kijk voor meer informatie op www.dannysdierenshop.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen