Wenso Uitvaarten met presentatie Doodgewoon in bibliotheek

Foto: Wenso Uitvaarten

Zo DOODgewoon is het nog steeds niet om over de dood na te denken en te praten. Deze week is de campagne “ De DooD praat erover, niet eroverheen”  van SIRE van start gegaan.

Als onderdeel van het project Kennismakers van de bibliotheek verzorgen Wendy en Sonja van Kasteren onder de naam Doodgewoon een presentatie om u te inspireren, informeren en er over te praten. Deze informatiemiddag vind plaats in de Bibliotheek Veldhoven op donderdag 17 februari om 14.00 uur.

De zussen zijn gediplomeerd uitvaartverzorger en gecertificeerd om de laatste verzorging van een overledene te mogen doen. Ze zijn Wenso gestart met de bedoeling om kleinschalig en persoonlijk te kunnen werken.

In het algemeen weten mensen niet wat er allemaal mogelijk is bij een uitvaart. Sonja: “Ze hebben wel een uitvaartverzekering, maar weten niet precies waarvoor ze wel en niet verzekerd zijn. Daarover willen we graag de verschillen uitleggen.” Naast verzekeringen vertellen de dames ook over de wensen vooraf en wat te doen bij overlijden. Ook komen de mogelijkheden aan bod op het gebied van onder meer locaties, vervoer, donorschap en een laatste rustplaats in de natuur.

Regelgeving

De regelgeving rondom uitvaarten verandert nogal eens door corona. “Voordat we met nabestaanden in gesprek gaan, kijken we wat de huidige regels zijn. We worden ook door onder meer crematoria steeds op de hoogte gehouden. De grootste verandering is wel de hoeveelheid mensen die bij een uitvaart aanwezig mogen zijn. In eerste instantie is dat moeilijk voor de families. Achteraf horen we vaak terug dat ze het fijn vonden omdat ze de uitvaart als heel intiem hebben ervaren”, vertelt Wendy. Ook de livestream heeft sinds corona een hoge vlucht genomen. Dankzij de techniek kunnen mensen op afstand toch een uitvaart bijwonen.

De presentatie DOODgewoon is gratis bij te wonen.

Er moet van tevoren worden aangemeld op de site van de bibliotheek.

www.bibliotheekveldhoven.nl/doodgewoon

De informatieve middag begint om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur.

Voor iedereen vanaf 13 jaar geldt een coronatoegangsbewijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen