112

Vandaag loeien de sirenes om 12.00 uur en overheid zendt NL-Alert testbericht uit

Foto: Veldhoven.nieuws

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur loeien alle 4278 sirenes in Nederland. Ook tijdens de coronacrisis zullen de sirenes loeien op maandag 7 juni om 12.00 uur.

De sirenes loeien op iedere eerste maandag van de maand, zodat iedereen de sirene herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Ook dient het testen om te onderzoeken of de apparatuur goed werkt. Het loeien van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Wanneer de sirenes langer en meerdere malen achter elkaar loeien, is er sprake van alarm. Mensen moeten dan direct naar binnen, deuren en ramen sluiten en elektronische ventilatie uitzetten. Via radio of tv van regionale calamiteitenzenders wordt meer informatie gegeven.

NL-Alert testbericht

Ieder half jaar in juni en december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit in heel Nederland. Maandag 7 juni is de volgende uitzending.

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat u waarschuwt en informeert over noodsituaties bij u in de buurt. Met het testbericht ervaart u hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet.

U krijgt een NL-Alert bij situaties die uw leven of gezondheid bedreigen. Denk aan een grote brand op een industrieterrein, onverwacht noodweer of een giftige stofwolk na een explosie. In een NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie en updates kunt vinden. Ontvangt u een NL-Alert? Lees het bericht direct, kom in actie en help ook de mensen in uw omgeving daarbij.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen