Gala voor 14 leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool

Foto: Veldhoven.nieuws

Vandaag was een belangrijke dag voor 14 leerlingen van de prins Willem Alexanderschool. Zij namen op een bijzonder manier afscheid van de school.

Isis zit in een sjieke witte Tesla model X, Lotte op een stoere oranje trike, Willem op een snelle motorscooter en Robin op een sterke knikmops die hij zelf bestuurt. Verschillende voertuigen, maar wat gemeenschappelijk is, is het afscheid van de school waarop ze jarenlang les hebben gevolgd.

knikmops

Van alles geleerd

Zo heeft Willem van der Velden (19) 7 jaar les gehad in het gebouw op de Kempen Campus. “Ik heb er rekenen, taal, lezen en van alles geleerd”, klinkt het trots van achter op de motorscooter. De jonge Veldhovenaar draagt een splinternieuw blauw kostuum. “Dat hebben we in Nistelrode gekocht. Het past mooi bij de motor.”

Tijdens zijn opleiding liep hij al stage bij onder meer ’t Geitenboerke, SchippersStop en De Kei. Na de vakantie gaat Willem werken. “Bij De Plank. Daar ga ik demonteren en doosjes vullen met spijkerclips.” Maar eerst komt het galafeest. “Pap, start de motor”, roept hij olijk. Een helm draagt hij niet voor het korte stukje bij zijn school. “Want dan kan ik niets zien. En mijn vader moet rijden, want ik heb geen rijbewijs.”

Trots

Dat start zijn vader de motor. “Spannend”, roept Willem als ze richting een erehaag van applaudisserende familieleden en anderen rijden. Er volgt met de andere geslaagden een gezellig samenzijn met familieleden. Ze krijgen een toespraak en ontvangen hun portfolio met certificaten. En wat zijn ze trots allemaal, inclusief hun familieleden!

gala

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen