Veldhovenaar nummer 1 op wereldranglijst cadetten taekwondo

Foto: KoryoSports

De twaalfjarige Joep van Limpt voert momenteel de wereldranglijst aan in de klasse cadetten van taekwondo.

Joep beoefent de sport Koreaanse verdedigingssport) vanaf zijn vierde jaar bij Koryosports in Veldhoven. Het talent werkt zich meerdere dagen per week in het zweet in de sportzaal in ’t Look. “In het begin vond ik het moeilijk, maar nu sta ik nummer 1 op de wereldranglijst.” Tientallen medailles en bekers vormen het bewijs van zijn klasse. “Vanaf mijn zesde jaar doe ik mee aan wedstrijden. Bij verlies werd ik vaak boos. Maar de laatste tijd hou ik me beter onder controle, vooral door de internationale ervaring.”

Analyseren

De gevechten van Joep in de klasse cadetten duren 3 keer anderhalve minuut. Hij draagt dan een helm en hand-, arm-, voet- en beenbeschermers. Na elke 90 seconden is er een halve minuut pauze. Dan krijgt Joep tips van zijn trainer als dat nodig is. De vader van Joep filmt altijd de gevechten van zijn zoon. “Na de wedstrijd analyseren we samen de partij”, zegt Joep. Dat is inmiddels al weer een tijdje geleden. Sinds corona zijn er namelijk geen toernooien meer geweest.

Trots

In januari en februari nam Joep nog deel aan belangrijke internationale toernooien in Duitsland en Zweden. Het toernooi in Duitsland won hij. Dat leverde hem 20 punten op voor de wereldranglijst. In Zweden behaalde hij een 2e en 4e plaats, goed voor nog eens 10 punten, én de 1e plaats op de wereldranglijst. Hij is trots op waar hij nu staat, maar liever laat hij zich weer zien op toernooien. De hoop is nu gevestigd op de European Open Club Championship in Kroatië op 21 november. Dat gaat tot op heden nog door.

KoryoSports

KoryoSports bestaat al 41 jaar. De hoofdlocatie is Veldhoven, maar er wordt ook getraind in het Belgische Hamont en Achel. De club telt zo’n 150 leden in de leeftijd van 4 jaar tot dik in de 50. De club heeft in al die jaren al veel toppers binnen de gelederen gehad. Maar nu staat er voor het eerst een cadet (leeftijd 11 tot en met 13 jaar) op de hoogste plaats van de wereldranglijst van de cadetten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen