Gouden paar Geven vond elkaar in De Kers

Foto: Veldhoven Nieuws

Op zondagavond naar De Kers. Wie is er niet geweest? In 1966 sloeg er de vonk over tussen Annie van Lieshout (72) en Kees Geven (74). Deze week vierden ze hun gouden bruiloft.

Annies wieg stond in Zeelst en Kees is geboren en getogen in Meerveldhoven. Na de lagere school volgde Annie de huishoudschool. “Tot mijn 15e jaar heb ik in een huishouden gewerkt. Daarna werkte ik als stikster bij schoenenfabriek Parade enkele jaren in de textiel bij De Groof. Tot aan mijn trouwen was ik werkzaam in de personeelskamer en keuken van Severinus.”

Kees volgde na de lagere school de textielschool in Eindhoven. Na deze opleiding werkte hij ook enkele jaren bij De Groof. Als kort verband vrijwilliger vervulde hij 4 jaar lang zijn militaire dienst in de functie van rijinstructeur. Na nog een aantal werkgevers trad hij in dienst bij Eliëns Interieurprojecten in Eindhoven. “22 jaar hield ik me als chauffeur bezig met de aan- en afvoer van materialen en producten. Met 64 jaar kon ik met prepensioen.”

Geen ritmegevoel

Het duo leerde elkaar in De Kers in Oerle kennen. Annie: “Ik ging er elke zondagavond met vriendinnen heen. Het was het enige uitje in de week. Bij slecht weer gingen we zelfs te voet. Om 17.00 uur vertrokken we van huis zodat we zeker een tafel hadden om aan te zitten. Om 18.00 uur begonnen The Evergreens te spelen. Bertus Borgers maakte daar toen deel van uit.” Ook Kees zette elke zondagavond met vrienden koers naar Oerle. Op de eettafel kan hij nog precies uittekenen hoe ver hun tafel verwijderd was van die van Annie. “We zaten altijd aan dezelfde kant van de zaal. We gingen dansen, hoewel ik geen ritmegevoel heb. Maar je deed toch mee”, weet Kees nog. De vonk sloeg over en na 4 jaar verkering trouwden ze op 9 december 1970 in de H. Willibrorduskerk van Zeelst.

echtpaar Geven

Vanwege woningnood kon het stel niet aan een huis komen. Daarom woonden ze 9 maanden in een bovenwoning in de Pastorielaan. Daarna volgden enkele jaren in een houten noodwoning totdat ze in de Ooievaarsbek een huurhuis kregen. In 1982 werden ze de eerste bewoners van het huis in de Heikant waar ze nog steeds wonen. “We hebben het hier goed naar de zin. Toen we vroeger naar De Kers gingen, kwamen we hier altijd langs. Toen was het nog weiland. Ik kon toen niet bedenken dat ik hier later nog eens zou wonen”, zegt Annie met een lach.

Annie breidde vroeger veel. “Truien en vesten voor onze 2 kinderen en familie. Ik heb eens in een winter 5 Mondriaantruien gebreid. Daar kwamen leuke reacties op”, weet ze nog. Verder houdt ze van lezen, vooral detectives.

Fotograaf

Kees pakt op een mooie zondagmorgen graag de fiets en dan gaat de camera ook mee. Bij familiefeestjes is hij steevast de fotograaf. Daarnaast is hij oproepkracht bij een 65+ uitzendbureau. “Voor Harting-Bank uit Helmond bezorg ik regelmatig met een bestelbus hulpmiddelen bij ziekenhuizen en verzorgingshuizen in Brabant en Limburg. Dat doe ik samen met een collega en daar geniet ik nog steeds van.”

Het gouden huwelijksfeest kon door corona niet groots gevierd worden. De afgelopen dagen heeft het paar wel elke dag van bezoek kunnen genieten.

echtpaar Geven

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen