Plaatsing bladkorven voor herfstblad

Foto: Veldhoven Nieuws

Met de herfst in aantocht verschijnen ook weer de bladkorven in het straatbeeld. In de eerste twee weken van oktober plaatst de gemeente ze weer.

Ze zijn bedoeld voor het herfstblad en worden ongeveer één keer per week geleegd. Eind december is het meeste blad van de bomen gevallen en worden de bladkorven weer weggehaald.

Alleen voor herfstblad!

De gemeente adviseert om alleen het blad van de bomen in de korven te doen. De bladkorven worden leeggemaakt met een soort grote stofzuiger. Door takken en ander tuinafval gaat dat apparaat kapot. Als er toch ander tuinafval in de bladkorf wordt aangetroffen, bestaat de kans dat  de bladkorf op die plek wordt weggehaald.

Geen extra bladkorven

Regelmatig vragen inwoners om extra bladkorven te plaatsen. Dat is helaas niet mogelijk. De bladkorven staan op plekken waar de  meeste bomen staan en waar dus het meeste blad valt. Daarom staan er in sommige buurten wat meer bladkorven en in andere wat minder.

De gemeente ruimt het herfstblad in alle straten op; ook als er geen bladkorven in de buurt staan. Maar ze kan niet in alle straten tegelijk zijn. Het kan daardoor even duren voor het gevallen blad in uw straat of buurt wordt opgeruimd.

Tips voor uw tuinafval

  • Tuinier mét herfstblad. Gebruik het bladafval uit uw eigen tuin als winterdek voor planten. Het zorgt voor natuurlijke bemesting en vormt ook een schuil- en voedselplek voor insecten, vogels en kleine zoogdieren
  • Gebruik uw groene kliko. Tuinafval en licht snoeihout mogen erin. Tot en met november wordt uw groene kliko nog elke week geleegd (van december tot en met februari gebeurt dat om de week)
  • Tuinafval (blad, gras, snoeihout) kunt u gratis inleveren op de milieustraat aan de Habraken (geopend op weekdagen van 13.00 tot 17.30 uur en op woensdag tot 21.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen