Het Biermeisje verkoopt 1250 verschillende bieren

Ilse van Genechten in haar winkel met speciaalbieren
Ilse van Genechten in haar winkel met speciaalbieren
Foto: Veldhoven Nieuws

Vrijdag 1 oktober opent Ilse van Genechten in de Citypassage haar winkel in speciaalbieren. Het Biermeisje heeft 1250 verschillende bieren op voorraad.

Ze werkte de afgelopen jaren in de slijterij van haar vader in winkelcentrum Mira. Ze merkte dat klanten voor speciaalbieren naar andere winkels uitweken. Dat was voor Ilse het sein om zich te onder te dompelen in de speciaalbieren. Een hoekje in de winkel bleek al snel te klein. “Op een gegeven moment nam de voorraad een derde deel van de winkeloppervlakte in beslag. Toen besloot ik een eigen winkel te beginnen met alleen bier.”

Ze heeft inmiddels al een fijne klantenkring opgebouwd die ze adviseert op ervaring. “Ik ken mijn klanten en hun smaken. Daarop borduur ik verder en dat pakt vrijwel altijd goed uit.” Enkele jaren geleden had ze nog moeite om speciaalbieren te kopen omdat die toen al vergeven waren aan andere zaken. “Ik kwam er niet tussen. Gaandeweg heb ik een naam opgebouwd, en zodra ze merken dat je vaker besteld, kom je er wel tussen. Ik deed ook flinke bestellingen en nu is het zo dat nieuwe bieren als een van de eersten aan mij worden aangeboden.”

Klanten kunnen bij Het Biermeisje ook terecht voor een cadeau- of verrassingspakket. Ook een abonnement behoort tot de mogelijkheden. “Dan krijgen ze zes blikjes per maand. Dit abonnement is af te sluiten voor 3, 6, 9 of 12 maanden. Hoe langer de periode, hoe goedkoper het per maand is.”

Ongeveer de helft van het aanbod zijn Nederlandse bieren. De rest komt uit landen als Estland, Polen, Zweden, Amerika, Brazilië en IJsland.

Om 10.00 gaat de winkel vrijdag open. Een opvallend designstuk in de winkel is een groot cognacvat. “Ik heb als openingsactie een eigen biertje laten maken, een quadrupel. Die heeft meer dan een jaar gerijpt in dit vat. Kopers krijgen hiervan een fles gratis bij een besteding vanaf 50 euro.”

Bijzonder is ook een hondenbiertje. “Met het oog op dierendag heb ik een hondenbier in de smaken rund en kip in de winkel. Te koop onder het motto: drink samen met je hond een biertje.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen