Ambulancebus vervoert coronapatiënten van MMC naar Groningen

Foto: MMC

In een ic-bus zijn vrijdag 5 coronapatiënten vanuit het MMC naar het ziekenhuis van Groningen gebracht. Het doel hiervan is de druk op de intensieve zorg in het MMC te verlichten.

6 volwaardige ic-bedden

De bus telt 6 volwaardige ic-bedden. Het is het enige exemplaar in Nederland waarin ic-patiënten kunnen worden vervoerd. De bus beschikt over alle medische apparatuur en andere voorzieningen om de patiënten te kunnen behandelen. Eigenaar zijn de 3 noordelijke Regionale Ambulancevoorzieningen (RAV’s). De bus uit 2003 deed vroeger dienst als lijnbus en is in 2016 door een bedrijf dat is gespecialiseerd in de bouw van ambulances geleverd. Standplaats van de bus is Groningen Airport Eelde.

Voorzien van blauwe zwaailichten en een sirene brengt de bus snel 6 mobiele behandelplaatsen ter plaatse bij een calamiteit. Een centrale computer in de bus monitort de behandelplekken.

Uitbreiding ic-capaciteit

Het MMC verwacht komend weekend nog veel coronapatiënten. Daarom wordt de ic-capaciteit uitgebreid. Door een opschaling van 11 naar 25 bedden verwacht het ziekenhuis de toename te kunnen opvangen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen