Corona verdriet, verlies, en rouw: ga met SWOVE in gesprek

Foto: Veldhoven.nieuws

Misschien zit u er niet op te wachten: weer een verhaal waar je niet vrolijk van wordt. Toch hebt u in uw omgeving of misschien rechtstreeks te maken gehad met verlies en rouw vanwege het coronavirus, dat ook Veldhoven en omgeving heeft aangedaan.

Niet opkroppen

Dan is het verstandig dat verlies en die rouw niet op te kroppen, maar er met anderen over te praten. Misschien met Carolien, de medewerkster van SWOVE die vanwege haar opleiding u steun kan bieden bij het verwerken van uw verdriet. Want dat Corona veel verdriet veroorzaakt is duidelijk. Veel kinderen en kleinkinderen hebben te maken met een opa, die ze niet meer kunnen bezoeken, geen opbeurend praatje mee kunnen maken en geen knuffel kunnen geven. Maar ook buren en andere familieleden maken zich zorgen, omdat hun buurvrouw/buurman, oom of tante dreigen te vereenzamen in hun eigen huis dan wel een verpleeghuis. Machteloosheid is dan de emotie die overheerst.

Rouwen zonder afscheid…

Vaak is er ook de rouw vanwege overlijden. Rouw: het verdriet van verlies, waarmee we vaak geen raad weten. Hoe kun je rouwen als je geen afscheid kunt nemen en geen afscheid kunt delen? Allemaal gedachten die voor velen belangrijk zijn om over na te denken, zeker nu. Maar ook heel erg moeilijk zijn!

SWOVE staat voor u klaar

De medewerkers van SWOVE willen u bijstaan als u vragen hebt over wat te doen, hoe aandacht te geven, te troosten, om te gaan met verdriet. Ze staan voor u klaar als u ze nodig hebt. Bel gerust 254.00.66 of mail via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen