Doek valt voor Contour Care

Foto: Veldhoven.nieuws

Na 15 jaar ziet Monique van Hoek-Donker geen andere mogelijkheid dan de handdoek in de ring te gooien. De maatregelen in verband met de coronacrisis noodzaken haar om met Contour Care te stoppen.

“Met veertig begint het leven zeggen ze wel eens, dus dat was voor mij een mooi moment om iets nieuws te beginnen”, zei de Veldhovense Monique van Hoek bij de start in 2005. Nadat de voormalige kapster een vijftal jaren in een massagepraktijk had gewerkt kreeg ze de kans om voor zichzelf te beginnen. Op 2 mei 2005 startte ze haar bedrijf aan de Willemstraat in een voormalige werkplaats van een parketzaak. In enkele weken tijd werd de werkplaats omgetoverd in een lichte ruimte met frisse kleuren. Naast een zestal Powerplate’s beschikte ze onder meer over twee Vacusteps, dé vetverbrander voor billen, buik en benen. De PowerDetox methode werd indertijd door Contour Care als eerste in Nederland toegepast.

Vrouwensportschool met 250 leden

Gaandeweg groeide het bedrijf uit tot een sportschool voor vrouwen die zo’n 250 leden telde. Persoonlijke begeleiding stond al die jaren hoog in het vaandel bij Contour Care. Van Hoek kent iedereen die er komt en weet wat wel en niet mogelijk is gezien een eventuele medische achtergrond.

Sportscholen dicht

Toen de sportscholen verplicht hun deuren moesten sluiten vanwege de coronacrisis, zegden zo’n 100 leden hun abonnement op. Een kapsalon, die er een ruimte huurde, redde het ook niet meer en zegde de huur op. Ten gevolge van de tijdelijke sluiting besloot de sportschool de incasso’s over april niet te innen. De hoop op een beperkte opening van de accommodatie met gepaste maatregelen volgens het RIVM vervloog toen onlangs de bestaande maatregelen werden verlengd. Het blijkt nu de nekslag voor het bedrijf te zijn. Na gesprekken met de boekhouder, blijkt dat het bedrijf het onder de huidige omstandigheden niet zal redden. Met pijn in het hart en verdriet moet Van Hoek haar leden mededelen dat Contour Care over 2 dagen niet meer bestaat.

Veel betrokkenheid

Op Facebook tonen veel mensen hun betrokkenheid met Monique van Hoek en haar medewerkers.

‘Emotioneel. Jullie zijn prachtig dames met het hart op de goede plaats. Met passie voor het vak en veel betrokkenheid naar de mensen. Ik wil jullie sterkte wensen en alle goeds.’

‘Het is en blijft zo onwezenlijk en zo niet leuk. Los van het sporten, de gezellige lessen van jullie allemaal waren het ook de andere mede sporters, die het zo leuk en fijn maakten.’

 

 

.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen