Schuurtje of zolder opruimen? Misschien zit er iets bij voor Museum ’t Oude Slot

Foto: Museum 't Oude Slot

In deze tijd waarin mensen veel thuis zijn, worden veel zolders en schuurtjes opgeruimd. Wellicht liggen daar nog voorwerpen die de moeite waard zijn om te bewaren omdat ze een raakvlak hebben met de geschiedenis van Veldhoven. Ze zouden een plaats kunnen krijgen in de collectie van het museum van Veldhoven. Het kan gaan om het reclamebord van een Veldhovens café, een plaatsnaambord (bijvoorbeeld Zeelst, Veldhoven-Dorp d’Ekker of Oerle), de hoed van een bekende Veldhovenaar of een schilderij met een verhaal.

Collectie Veldhoven

Museum ’t Oude Slot is bezig met het actief verzamelen en bouwen aan de collectie Veldhoven. We kunnen dit in 2021 ook laten zien in een expositie op weg naar 100 jaar Veldhoven. Wie denkt een interessant item te hebben kan contact opnemen via [email protected] met het verhaal achter het voorwerp en  bij voorkeur een foto.

Bekijk museumcollectie digitaal

Later dit jaar is er een collectie Veldhoven dag waarop voorwerpen kunnen worden ingeleverd bij het museum. Een kijkje nemen bij de objecten die het museum al in de collectie heeft kan op www.brabantserfgoed.nl. Hier wordt de museumcollectie op dit moment digitaal zichtbaar gemaakt. Voortdurend worden er nieuwe items toegevoegd.

Achter de schermen wordt doorgewerkt aan de tentoonstellingen die op de planning stonden. Ze worden ingericht met inachtneming van alle maatregelen van het RIVM.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen