Máxima MC stelt gedeelte niet spoedeisende operaties uit

Foto: Veldhoven.nieuws

Het aantal patiënten met COVID-19 neemt helaas weer toe. Om deze patiënten de juiste zorg te kunnen bieden, is Máxima MC genoodzaakt om komende week een klein gedeelte van de niet spoedeisende operaties uit te stellen.

In een enkel geval betekent dit dat een geplande operatie wordt verzet. Patiënten die dit betreft, worden hierover persoonlijk door ons geïnformeerd. Als patiënten niets van het ziekenhuis horen, gaat hun operatie gewoon door. Alle afspraken op de poliklinieken gaan gewoon door.

Helaas is het uitstel nodig om de capaciteit van de Intensive Care (IC) op te schalen. Ook zijn er momenteel veel patiënten met COVID-19 opgenomen op een speciaal hiervoor ingerichte verpleegafdeling. Hierdoor zijn er minder bedden en medewerkers beschikbaar voor patiënten die na een operatie moeten worden opgenomen op een gewone verpleegafdeling. Ten slotte moeten we ook voldoende bedden beschikbaar hebben om patiënten te kunnen opvangen die via de Spoedeisende Hulp binnenkomen en acuut onze zorg nodig hebben.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen