Oktober scherpt bezoekregeling aan n.a.v. nieuwe maatregelen kabinet

Foto: Veldhoven.nieuws

Cliënten binnen de huizen van zorgorganisatie Oktober mogen vanaf zaterdag 17 oktober maximaal twee bezoekers per dag ontvangen.

Restaurants gesloten

De restaurants in de huizen zijn inmiddels gesloten. De restaurants kunnen nog wel als ontmoetingsruimte worden gebruikt. Er wordt echter niets meer verkocht. Er kan nog wel koffie en thee worden gedronken. Er mogen maximaal 30 personen in het restaurant plaatsnemen.

Binnen de huizen is het dragen van een mondkapje verplicht. Wanneer u aan tafel zit in het restaurant mag u het mondkapje afzetten. Het is heel belangrijk dat u 1,5 meter afstand houdt. Om u hierbij te helpen, zijn de zitplekken met groene stickers aangegeven. Wanneer u zich weer gaat verplaatsen, zet u het mondkapje weer op.

Maximaal twee bezoekers per cliënt per dag

Cliënten binnen de huizen mogen vanaf zaterdag 17 oktober maximaal twee bezoekers per dag ontvangen. De richtlijn van het kabinet voor alle Nederlanders is maximaal drie bezoekers per dag. In overleg met de GGD en de cliëntenraad kiest Oktober echter voor twee bezoekers per dag. Dit in verband met het beperkte aantal vierkante meters van de gemiddelde cliëntenkamer. Op deze wijze is het bezoek veilig voor u, voor uw naaste en voor alle overige cliënten, medewerkers en vrijwilligers bij Oktober. Dat is maximaal 2 volwassenen per bezoek. Kinderen ouder dan 12 tellen mee als een volwassene en zijn ook verplicht een mondkapje te dragen. Neemt u kinderen mee dan is het maximaal aantal bezoekers:

  • 2 volwassenen en 1 kind (tot en met 12 jaar)
  • 1 volwassene en 2 kinderen (tot en met 12 jaar

 

Wilt u hier een actieve rol in oppakken richting uw familieleden of kennissen die op bezoek willen bij uw naaste? Als we ons allemaal netjes houden aan de maatregelen, kunnen we de verspreiding van het coronavirus binnen de huizen van Oktober weer inperken. Uw medewerking is hierbij hard nodig.

Let op: Wanneer de afdeling of woning van uw naaste een aangepaste bezoekregeling heeft is deze leidend!

Update situatie huizen van Oktober

Op dit moment zijn er 26 cliënten binnen de verschillende huizen van Oktober besmet met het coronavirus. Sinds het begin van de ’tweede golf’ zijn er 4 (besmette) cliënten overleden, en zijn er 19 cliënten weer hersteld van het virus.

Voor de volgende afdelingen bij Merefelt zijn nu aangepaste bezoekregelingen:

  • Lavendelhof, Dahliahof, Tulpenhof, Seringenhof, Rozenhof. Voor de afdelingen Veld 1.1, 1.2, 1.3 en Veld 1.4 wordt nu een bezoekregeling voorbereid. Daarover ontvangen contactpersonen nog bericht.

Om de bezoekersstromen te beperken op de locaties zijn de rondleidingen voor de familieleden en contactpersonen van nieuwe cliënten tijdelijk, tot tenminste 15 november, stopgezet. De organisatie gaat graag met u in gesprek en probeert u op een alternatieve manier de gewenste informatie aan te bieden. Had u een rondleiding willen plannen of wilt u meer informatie, neem dan contact op met de betreffende afdelingen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen