Wel Rommelpot, maar geen carnavalsactiviteiten in Veldhoven

Foto: Veldhoven Nieuws

Met pijn in het carnavalshart heeft de Stichting Organisatie Karnaval (SOK) een dikke streep gezet door alle carnavalsactiviteiten van het komende seizoen.

Afgelopen dinsdag heeft het kabinet de maatregelen om het coronavirus te bestrijden verder aangescherpt voor tenminste 4 weken. De onzekerheid over hoe lang deze maatregelen gelden maakt het er voor de SOK niet makkelijker op.

Veel verenigingen en stichtingen in omliggende dorpen en steden hebben eerder al besloten om geen openbare carnavalsevenementen te houden. In het bestuur en de diverse commissies van de SOK is in de afgelopen weken volop gesproken om in een andere opzet een aantal Rommelgatse carnavalsevenementen te laten doorgaan. Doelstelling was om in deze onwerkelijke tijden toch het gevoel en de carnavalsprotocollen en -rituelen te behouden.

Afblazen

In het bestuursoverleg van 14 oktober is besloten om alle fysieke evenementen af te blazen. Het Prinsenbal op 14 november, of beter gezegd het alternatief hiervoor, komt te vervallen. Ook de andere evenementen zoals onder andere Rommelgat op de Planken, het Boerenbal en de optochten gaan niet door. Het was een moeilijke beslissing maar gezien de omstandigheden kan het niet anders. En openbare carnavalsevenementen voor maximaal 30 personen, is zonde van de tijd, energie en geld wat daarin gestoken wordt.

Rommelpot

De Rommelpot, de carnavalskrant van Rommelgat, wordt wel gewoon uitgebracht. Met terugblikken op voorgaande jaren, historische foto’s en verhalen. De SOK hoopt dat de trouwe adverteerders ook dit jaar weer mee gaan doen. Ook de bekende SOK-speldjes zijn over een paar weken weer beschikbaar.

Grote Prins(es)

Normaal gesproken wordt de nieuwe Grote Prins(es) bekendgemaakt tijdens het Rommelgatse Prinsenbal. Informatie over de herinstallatie van HDH Grote Prins Es d’n Urste van Rommelgat en haar Gevolg volgt binnenkort. Mocht de situatie binnen redelijke termijn verbeteren, dan wordt  bekeken wat de verdere mogelijkheden zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen