Opkikkertje voor aantal Veldhovense senioren

Toos Intven neemt een lunch in ontvangst
Toos Intven neemt een lunch in ontvangst
Foto: Ton van Overbeek

Studenten van Summa Horeca kunnen in deze coronatijd moeilijk aan een stageadres komen. Daarom boden ze aan om lunches te maken voor een aantal senioren in Veldhoven.

Ton van Overbeek is de initiator van het project ‘lunches van leerlingen Summacollege afdeling horeca voor senioren’. Hij benaderde Peter van den Broek van Summa Horeca. “In overleg hebben we gekeken wat past bij de doelgroep. Het moet gezond zijn. Ook wilden we verschillende bereidingswijzen toepassen zodat het ook leerzaam is voor de studenten.” De verzorging van de lunches geldt als een soort stage voor de leerlingen waarvoor ze een voldoende moeten halen.

keuken

Koor Cantare

De eerste groep die verrast werd met een lekkere lunch was het koor Cantare. In de praktijkles op dinsdag 1 december zijn de leerlingen opnieuw aan het koken geslagen. Dit keer werden 45 lunches bereid voor Veldhovense senioren. Seniorenvereniging KBO heeft de bezorging van de lunches op zich genomen. De namen en adressen werden willekeurig gekozen.

De gelukkige ontvangers reageerden enthousiast op het initiatief, volgens Mieke van Lisdonk van Seniorenvereniging Zeelst. “De reacties van de ontvangers waren verrassend enthousiast zodat het een feestje werd om de lunches te bezorgen. Aan leraar Peter van den Broek wil ik vragen om deze dank over te brengen aan de leerlingen voor het verzorgen van de lunches. Ik heb al hele leuke reacties binnen gekregen.”

Op 15 december wordt bij Summa Horeca in Eindhoven een kerstbrunch bereid voor alle tachtig vrijwilligers van Zonnebloem Veldhoven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen